Sjuende gang uten førerkort

På vei bort for å hente en kollega som skulle kjøre bilen til Oslo, ble mandalsmannen uten førerkort nok en gang stoppet av politiet.

MANDAL: Det skulle være en kort kjøretur på et par kilometer for den 56 år gamle mandalsmannen 13. september 2011. Fra sin egen bolig til en arbeidskollega, som skulle være sjåfør til en jobb i Oslo.

Skulle hente kollega

Så han startet opp arbeidsgivers bil, som sto parkert utenfor hans egen bolig. Problemet var at han ikke hadde førerkort. Likevel bestemte han seg for å kjøre bort til sin kollega, og så la ham være sjåfør inn til Oslo.

Men så langt kom han ikke. For på vei dit sto politiet og vinket ham inn til kontroll.

Straffet for sjuende gang

Og dette var slett ikke 56-åringens første ulovlige kjøretur. Han er tidligere straffedømt fire ganger, og bøtelangt to ganger, for å kjøre uten lappen. Sist i september 2011, bare et par uker før siste ulovlige tur. Den gang ble han dømt til 21 dagers fengsel for kjøring uten gyldig førerkort.

Nok en kjøretur uten lappen mener Kristiansand tingrett det, av rent preventive hensyn, må reageres strengt på. Derfor valgte retten å følge aktors påstand om nye 30 dager bak lås og slå.