• Bringer evangeliet videre:

    Karianne Jaklin Lande og Kristian Lande med sønnen Magnus (8 måneder) kan bringe evangeliet videre i Tsjekkia. Menighetene hjemme støtter dem med 16.000 kroner fra kollekten på Fellesmøtene.

    FOTO: Privat

Får kollekten fra Fellesmøtene

Med kollekten fra Fellesmøtene på Vigeland, kan Karianne og Kristian Lande fortsette å spre evangeliet i Tsjekkia.

LINDESNES/TSJEKKIA: Fellesmøtene på Vigeland denne helgen overskuddet av all kollekt til arbeidet Kristian Lande og Karianne Jaklin Lande driver. Det vil si rundt 16.000 kroner.

– Det var jubel og glede i stuen da vi fikk beskjed om at de fire menighetene/organisasjonene på Vigeland sammen vil støtte oss gjennom fellesmøtene. Det betyr selvfølgelig mye økonomisk siden vi ikke har lønn, men lever av slik støtte, sier Kristian Lande til Lindesnes.

Misjonærer i Ostrava

Ekteparet har siden i fjor bodd i Tsjekkia med sin lille sønn Magnus på 8 måneder. De jobber som misjonærer i byen Ostrava.

– Mest av alt er det en kjempestor oppmuntring at de kristne på hjemstedet står sammen med oss på en slik konkret måte. Vi er veldig, veldig takknemlige, fortsetter han.

Fire menigheter

Møtene fredag, lørdag og søndag var det KFUK/KFUM, Betania, kirken og bedehuset som gikk sammen om på bedehuset på Vigeland.

– Vi fikk inn 18.330 kroner på kollekten, og det er vi veldig fornøyde med. Det går litt bort til utgifter, men ikke så mye, så jeg vil tro at de får rundt 16.000 kroner. De fikk dessuten kirkekollekten søndag, men jeg er usikker på hvor mye det er, sier Kristine Kjetså Norum fra bedehuset i Fellesmøtekomiteen.

Hun kan fortelle at det var rundt 50 innom fredag, 45 lørdag og 80 søndag.

– Overskudd av all kollekt gikk til Kristian og Karianne, og det arbeidet de driver. De er pionermisjonærer i Europa, og de får ikke lønn, så de er avhengige av alle de midlene de kan få. Så føler vi at at vi har et eierforhold til Kristian, siden han er fra Vigeland. Vi var enige om å støtte noen lokale, sier Norum.