MARNARDAL Ole Sigurd Fidjestøl (Sp) tok opp igjen partiets forslag fra sist formannskapsmøte om å ta hensyn til initiativet og åpne for folkeavstemning dersom 0-alternativet ikke blir stående som eneste alternativ frem til kommunestyrets endelige vedtak i juni.

– Vi er litt uenige med saksframstillingen, om at det ikke er alternativer å stemme om. Det kan skje ting i Lindesnes. Det ble nylig fremmet forslag i Audnedal om å henvende seg til Hægbostad og Marnardal om sammenslåing. Dette skal behandles 14. april i et ekstraordinært kommunestyre. Skal vi lukke dørene for andre alternativer? Hva om dette frieriet kommer fra Audnedal? Jeg trodde vi hadde vært enige om å holde alle dører åpne, argumenterte Fidjestøl.

LES OGSÅ:

Men til liten nytte. Både Høyres Vidar Tjelland og Arbeiderpartiets Janne Wigemyr slo fast fra talerstolen at det fremdeles var status quo. Men understreket at situasjonen kunne forandre seg.

– Jeg er glad for at det åpnes for å ta det opp ved ny situasjon, sa Fidjestøl.

Under avstemningen ble likevel flertallets forslag fra formannskapet, «Ihht Kommuneloven § 39 a pkt 3 b skal innbyggerforslaget avvises. Marnardal kommunestyre erkjenner at et stort antall innbyggere ønsker å påvirke kommunens fremtid gjennom folkeavstemming. Per i dag, har vi ikke alternativer å stemme over. Kommunestyret mener at det ikke har noen hensikt å ta opp spørsmålet om folkeavstemming igjen», vedtatt mot åtte stemmer.

LES OGSÅ: