MANDAL: – Jeg sitter i et lukket rom på Gardermoen med fire andre mennesker som skal deporteres til Italia, sier Faizullah på telefon til Lindesnes.

Like etter midnatt tirsdag kom politiet på døren til Faiz i sentrum av Mandal. Det var politiet i Mandal som hadde fått ansvaret for deporteringen. Der fikk han pakke to små bager med sine eiendeler, før han ble eskortert til Kristiansand, hvor han ble satt på første fly til hovedstaden.

Fortviler

Det var i forrige uke fikk Faizullah endelig avslag av Utlendingsnemda på å få sin asylsøknad behandlet. Han har siden avslaget fra UDI hatt ordre om å forlate landet til fordel for Italia, som er det landet som nå skal behandle hans søknad om asyl.

– Jeg føler meg ikke bra. Jeg synes personlig at jeg ikke fortjener dette. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, sier han fortvilet.

Var hos kamerat

Faizullah var hos sin kamerat Morten Ekeland da politiet i Mandal var på døren hans.

– De kom halv ett, da hadde de vært på døra hans, men han var på besøk hos meg. Det gikk stille og rolig for seg. Vi har forberedt ham på at dette vil komme til å skje. Jeg var med ham til Kristiansand i natt, men måtte dra da han ble sat ti arrest i påvente av å ta flyet, sier Ekeland til Lindesnes.

Engasjerer

Lindesnes skrev i helgen om at norske veteraner, som har kjempet side om side ved Faiz, kjempet for at han skulle få bli. Også stortingsrepresentant Karin Andersen og justisminister Anders Anundsen har engasjert seg i debatten.