FØRDE (LOKALSPORTEN) Arild Valand fra Mandal Skytterlag slo knockout på flere skyttere på sin vei til semifinalen i «Texas på Landsskytterstevnet» fredag. Arild hadde 13. beste tid av over 2000 skyttere som gjennom LS-uka ikke klarte å slå tiden 8.14. Arild kom greit gjennom 8-dels finale, kvartfinale og helt til semifinale. Der røk han ut til fordel for Håkon Tveitan fra Siljan. «Jeg så de første var litt overivrige og bomma litt, så taktikken min var å skyte tre kontrollerte skudd, -så fikk det heller ta den tida det tok.» Det holdt Arild inne i konkurransen helt frem til semifinalen.

– Der ble det en bom og så ble jeg og litt overivrig når jeg skulle prøve å ta igjen Tveitan. Alt i alt var dette en kjempeopplevelse, forteller Arild Valand som mottok finalebeger etter finalen.

Du kan lese mer om Stangfinalen hvor militærskytterne Endre Sløgedal Andersen og Nils Bernt Rinde fra HV-08 fikk andre- og fjerdeplass i egen artikkel i avisen.

Våre lokale skytterne deltok i totalt 18 finaler i både bane- og feltskyting samt stang – og felthurtigskyting. I baneskytingen ble det mesterskapsstjerne til Marnardølen Andreas Vigemyr fra Heddeland & Breland skytterlag etter 343 poeng.

Andreas Vigemyr fra Marnardal mottok en mesterskapsstjerne etter 343 poeng. Foto: Privat

Høyest rangerte skytter etter alle bane- og feltfinalene for øvrig ble Henry Th. Jenssen fra Mandal Skytterlag med en 6. plass i klasse 2 på feltskytingen. Han deltok også i finalen på baneskytingen tidligere i uka.

Henry Th. Jenssen var høyest rangerte skytter etter alle bane- og feltfinalene med 6. plass i klasse 2 på feltskytingen. Foto: Privat

Skytteren som klatret desidert flest plasser i finaleskytingene var Landsskytterstevnedebutanten i rekruttklassen Mina Wårøy Møll fra Holum Skytterlag som skjøt 12 av 12 treff i feltfinalen.

Det ble skutt mange gode finaleserier og mange av de lokale skytterne gjorde særdeles gode figurer på Landsskytterstevnet i Førde. Spredningen av de over 40 lokale deltakere i klassesystemet viser bredden med deltagere helt fra den yngste klassen –rekrutt helt opp til og med klasse veteran 73. Det deltok i alt ca. 4600 skyttere på på LS i Førde.

Her er resultater fra finaledagene

Torsdag - 03-08-2017 Bane

Klasse 5 Andreas Vigemyr, Heddeland og Breland  343, Kenneth Stubstad, Mandal  340

Klasse Eldre Junior Karen Sodeland Øksendal, Holum  338

Klasse Veteran 55 år Tor Fasseland, Mandal  341,

Fredag - 04-08-2017 Felt

Klasse 2 Henry Th. Jenssen, Mandal  38/2, Tone Wårøy Møll, Holum  31/4,

Klasse 4 Sindre Skoie, Holum  37/2, Espen Stubstad, Mandal  35/2, Steinar Norum, Lindesnes  34/5, Arild Valand, Mandal  34/0,

Klasse Eldre Junior Karen Sodeland Øksendal, Holum  34/3

Klasse Eldre Rekrutt Tommy Lie Hortman, Holum  41/7

Klasse Junior Espen Elias Vigemyr, Heddeland og Breland  39/5

Klasse Rekrutt Mina Wårøy Møll, Holum  41/4

Klasse Veteran 55 år Oddvar Kvåle, Holum  39/5

Klasse Veteran 65 år Karsten Valand, Grindølen  41/6

Innsendt av

Sverre Jacobsen