Ryddet ute: Torvald Stusvik og Anders Heddeland ryddet rundt hallen sammen med de to yngre hjelperne Andrine og Kasper Lie. Foto: Holum Idrettslag
La asfalt: Ti menn la lørdag asfalt rundt den nye hallen i Holum Foto: Holum Idrettslag
La asfalt: Ti menn la lørdag asfalt rundt den nye hallen i Holum Foto: Holum Idrettsøag
Pause: Arbeidsfolkene hadde pause med lapskaus. Foto: Holum Idrettslag
La asfalt: Ti menn la lørdag asfalt rundt den nye hallen i Holum Foto: Holum Idrettslag

MANDAL: Det ble asfaltert rundt 2000 kvadratmeter på dugnad lørdag, og to asfaltlag med medlemmer av Holum Idrettslag bidro. Asfalten er betalt av kommunen, og en entreprenør lånte ut maskiner og utstyr. I tillegg ble det ryddet og hogd av to mann.

– Vi anslår at dugnaden sparer prosjektet/kommunen for rundt 100.000 kroner denne lørdagen. Totalt var vi ti som hjalp til, sier Stig Lindland, som er nestleder i Holum Idrettslag og leder av hallkomiteen.

Arbeidet med hallen i Holum er i rute, og den skal etter planen kunne tas i bruk 1. januar 2016. – Vi skal gjøre litt mer dugnadsarbeid som å vaske ned når den står ferdig og male tribuner. Det er lett å få folk til å stille opp på dugnad og si ja til å bidra, og det er veldig hyggelig. Det er tydelig at hallen betyr mye for mange, sier Lindland.

Tribunen er ferdig, rekkverket er bestilt og hallen begynner å ta form. Parketten kommer nå og skal legges.

– Når hallen står ferdig slipper vi kjøring til Mandal for å delta i aktiviteter, og kan istedet bruke den tiden i hallen, sier han.