Størst av alt er kjærligheten

Det å være åpent skjeiv i 2019 er heldigvis nesten alltid uproblematisk. Jeg får ingen stygge blikk, sleivete kommentarer eller kalde skuldre, men opplever i stedet å bli behandlet med den største selvfølgelighet av anerkjennelse og folkeskikk. Det er ingen som rynker på nesa eller på andre måter føler at det er passende å uttale seg negativt om min legning. Jeg leser innleggene som taler mot min frihet med oppgitthet, for denne intoleransen har en tendens til å bare gjøre seg synlig når
skribenten sitter bak et tastatur. Vi kan mene mye om hverandre, men det å sette seg over andre med religiøse skrifter i hånd er neppe godt for noe som helst – i verste fall skapes større kløfter og ytterligere polariseringen mellom oss. Man trenger ikke å like at menn elsker menn og kvinner elsker kvinner, men det vil aldri opphøre å være en del av samfunnet. Hvor er de religiøse sitatene om kjærlighet og medmenneskelighet? Om å ikke sette seg til dom over andre?

Vi har heldigvis bred politisk enighet om at homofiles rettigheter skal ivaretas. Disse rettighetene har blitt kjempet frem gjennom flere år. Kampen fortsetter, og jeg er stolt av å tilhøre et parti som vil heve kompetansen om emnet gjennom skolering, som vil beskytte transpersoner og andre minoriteter mot diskriminering, og som vil gi alle retten til å være fri fra intoleranse knyttet til kjønn og legning. Vi er de grønne glitrende.

Når det kommer dømmende og fiendtlige innlegg i lokalaviser skaper det skam og frykt blant de sårbare som tenker at livet utenfor skapet er veldig skummelt. Derfor er Pridemarsj viktig. Tusen takk til de som arrangerer Mandal-pride, og tusen takk til alle ikke-skeive som går i solidaritet! Med denne handlingen viser dere toleranse og fellesskapsånd, og gjør det litt enklere å være skjeiv.
May-Lis Furenes

3. kandidat MDG nye Lindesnes.

Les hele saken med abonnement