Gi julehjelp

  • Fridtjof Nygaard

Julen er for mange den vanskeligste tiden på året. Frelsesarmeen har nå satt i gang sin årlige «Julehjelp», og ber Mandal om å hjelpe dem å hjelpe. Hjelpen må være lett å gi, men den er utfordrende å be om. Leder for Frelsesarmeen i Mandal, Rune Berg, sier at å be om hjelp sitter langt inne for mange. Frelsesarmeen understreker det ikke er en skam å be om hjelp. Søknadsfristen til Julehjelp er 2. desember. De som trenger det kan søke om gavekort på matbutikker i tillegg til å legge inn gaveønsker til barna i familiene.

Levekårsutfordringene i regionen er betydelige. Kravene til en vellykket jul som skal deles i sosiale medier kommer i skarp kontrast til virkeligheten. Frelsesarmeen gjør en formidabel jobb med å skaffe julemiddag og gaver til innbyggerne som trenger det mest.

Den største gaven Frelsesarmeen gir er bevisstheten om at verden er annerledes enn TV-reklamen. Når medborgere må velge mellom mat på bordet og gaver til barna, er samfunnet langt fra idealnormen. En åpen og nær samtale om at slik er livet er en løsning. Forskjellen på rik og fattig i Norge øker, og de rikeste familiene drar ifra. Julen bør ikke gjøre forskjell på folk, og Frelsesarmeen og alle gode hjelpere må bidra til at i det minste barna får en god jul de ikke glemmer.

Les hele saken med abonnement