Fullbooket kurs i låtmekking i Rockeverkstedet

  • Geir Nerhus
Denne artikkelen er over ett år gammel

I begynnelsen av mai 1992 kunne Svein Schultz (t.v.) og Steinar Salvesen melde om sommerens store mulighet for unge musikkinteressert fra 15 år og oppover. Nemlig «Rock-uka 92». Et ukelangt kurs på Rockeverkstedet på Vassmyra med plass til 40 elever. Det ble kurset i musikkgenrene rock, pop, funk og jazz. De to kunne fortelle om enorm interesse, og at kurset allerede var fullbooket. – Dette opplegget har aldri vært prøvd i Mandal før. Andre steder har det vært en suksess. Kurset var lagt opp sånn at hver enkelt elev skal få et eget opplegg der de kunne utvikle seg som musikere, kunne Salvesen fortelle. Planen var at tiden etter kurset skulle brukes til å strukturere elevenes uttrykksform.

– Ingen må tro de blir ferdig utlært musiker på denne ene uka. Meningen er at Rocke-uka skal danne grunnlaget for videre kreativitet i mange år, sa han, og understrekte at kursets intensjon ikke var å bestemme hvordan elevenes musikk skulle høres ut.

– Dette blir mer som en kunstmaler som må ha en del kunnskaper om faglære og komposisjon for å kunne mekke sine egne bilder, sa han.

Les hele saken med abonnement