Hei! Hvem er du? Foto: Brit Indahl Lande
Storskarv i farta! Foto: Torstein Wremer
Bruden ''søte'' medhjelper… Foto: Wenche Ødegård
Som perler på ei snor Foto: Ellisabeth Syvertsen
Her er kveldsmaten unger.. Foto: Liv Anette Trædal
8 -Laila Buø - 2 Ettermiddagshvil.jpg
Blå tunnel. Foto: Ole-Johan Grønstøl
Advarsel! Dette er vår plass. Foto: Stein Hille
Rødmende hvitveis Foto: Ole Kr. Ruud

MANDAL Mandal Fotoklubbs månedskonkurranse i juni hadde alle fugler som motiv. I månedskonkurranse i april, tok Arne Kvåle førsteplass med blinkskudd av en stolt tiur med alle røyene samlet rundt seg. I juni-konkurransen gikk han igjen til topps med et nytt bilde av en tiur og en røy side om side på spillplassen.

Tiur og røy

Kvåle forteller selv om bildet:

— Den fine aprilmorgenen går mot en ny vårdag. Spillet er over og de fleste storfuglene har tatt seg inn til sine dagområder. Med et årvåkent blikk sitter fremdeles ei røy igjen på spillplassen.Men skogens juvel er i godt selskap sammen med sin utvalgte kavaler. Snart er det tid for ålegge egg, og en ny generasjon er snart underveis, sier han.

Svanekos og skarvflukt

Også andreplassen i juni gikk til et fuglebilde. Et flott, og tett komponert motiv signertBrit Indahl Lande av en svaneunge i mors trygge favn.

— En trenger ikke reise langt for å få flotte naturopplevelser. Dette bildet tok jeg i begynnelsen av juni ute på Skogsfjorden. Svanefamilien hadde fem unger. Denne var så heldig at den hadde fått en hvilestund mellom mammas vinger, forteller hun.

Også tredjeplassen var av den fjærkledde sorten, med Torstein Wremer frosne blinkskudd av storkarven i flukten.

— Bildet ert tatt i et vann nær Bjelland. Det blir mer og mer vanlig å se skarv i innlandet og til fjells, forteller Wremer som røper at de tekniske detaljene han har brukt er Iso 800 f / 4.0 1/1600 sec og 600mm.