MANDAL/KRISTIANSAND: I år skal gitarist og låtskriver Jonas Aversano avtjene førstegangstjeneste. Dermed blir det færre konserter enn i fjor for metalbandet fra Mandal.

– Det er litt kjipt. Men vi skal komme oss gjennom det. Det blir hovedsakelig et komponeringsår, men vi planelegger å få til noe når jeg har perm, sier Jonas Aversano (19).

Fredag går han og de andre gutta på scenen på Javel Pub i Kristiansand. Da med ny vokalist. Kevin Klausen er erstattet av Inge Johan Tobiassen.

– Det blir hyggelig å starte det nye året med litt trøkk og metall. Det er en liten plass, men vi har forsøkt å reklamere så godt vi kan for konserten. Og noen kjentfolk kommer. Det blir en koselig kveld uansett, tror Aversano.

Konserten er kommet på plass i samarbeid med kjente som jobber på utestedet, og før Mental Despair spiller, skal bandet Tell Them The Truth varme opp.

– De er venner av oss, som holder sin første konsert, forteller Aversano.

Selv om 2015 kan bli et stille år, er det viktig for bandet å ha spillejobber.

– Vi er glad i å spille, og spiller så ofte vi får til. Det er viktig for oss å opprettholde liveerfaringen. Det er god øving, og kanskje finner noen nye folk oss når vi spiller, sier han.