– De er utrolig gode, og spesielt dirigenten er fantastisk. Det er umulig ikke å bli i godt humør på disse konsertene, sier Lisa Diane Nilsen til Lindesnes avis.

Fredag holdt Showkoret sin første av totalt fire konserter gjennom helgen. Publikum fikk høre sanger fra de siste 70 årene. For Nilsens del er det åpenbart ikke første gang hun nyter musikken til det lokale koret.

– Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har hørt dem, og i dag har jeg til og med tatt med to venninner helt fra Lyngdal. De var ikke vanskelige å be, sier Nilsen.

Tove Larsen, Lisa Diane Nilsen og Anita Ousdal på konsert med Showkoret fredag kveld. Foto: Geir Willy Haugen
Showkoret sang for fullsatt sal på Buens clubscene. Foto: Geir Willy Haugen

Tove Larsen og Anita Ousdal bekrefter dette. De var tidlig ute, og blant de første som tok plass i Buen fredag.

Hjertet i klubbscenen

– Disse høstkonsertene har vært en tradisjon for oss, men nå er det slutt. Etter denne helgen tar vi en pause for å gjøre nye ting, sier Kathrine Nor Gundersen i Showkoret.

Helgens høstkonserter er de ellevte i rekken siden oppstarten av Showkoret i 2012. De har altså spilt i Buen hvert år med unntak av de berømte koronaårene.

– Alle mener jo vi burde spille i storsalen, men det er klubbscenen som er vårt hjerte. Det er litt mindre forhold. Vi kan se til bakerste rad, og alle blir godt ivaretatt, sier Nor Gundersen.

Vann i kroppen

Når tradisjonen med høstkonserter nå går mot en ende, åpnes nye muligheter, påpeker dirigenten.

Dirigent og leder Kathrine Nor Gundersen i front for Showkoret. Foto: Geir Willy Haugen
Showkoret serverte variert musikk for publikum. Foto: Geir Willy Haugen

– Framover blir det julekonserter, og vi har lyst til å satse på sommerkonserten. I år hadde vi en konsert i Broparken som virkelig ga mersmak, sier hun.

Omtrent halvparten av Showkoret har vært med siden oppstarten, og noen begynner å merke at koreografi og fire konserter gjennom en helg tærer på kroppen.

– Noen sliter med ryggen, andre har vonde knær, og noen har vann i kroppen. Det er vemodig å gi slipp på en slik tradisjon, men tiden er inne for å prøve nye ting, sier Nor Gundersen.

Showkoret gikk på scenen klokken 21.00 fredag kveld. Foto: Geir Willy Haugen
Tradisjonen med høstkonserter i Buen går mot slutten. Foto: Geir Willy Haugen