Saxofonkvartetten Rollin´Phones

Siden 1986 har Saxofonkvartetten Rollin´Phones vært en viktig del av svensk musikkliv. Gruppen er et allsidig kammermusikkensemble med hovedvekt på kunstmusikk og repertoaret strekker seg fra klassiske standardverk og transkripsjoner til musikk av samtidskomponister.

Gruppen er tilegnet flere verk både av svenske og utenlandske komponister.I tillegg til kammerkonserter spiller disse musikerne med symfoni- og blåseorkestre både i Sverige og utenlands. De har turnert og deltatt på festivaler internasjonalt både i Europa, USA, Sydamerika og Asia. Saxofonkvartetten Rollin´Phones har medvirket på et stort antall skole- og barneforestillinger og holder jevnlig seminarer og kurs for i saxofon- og ensemblespill.

Kvartetten får stadig positiv omtale for sin imponerende bredde i repertoar og for sin høye musikalske kvalitet. På konsertene spiller de alltid noen nummer utenat og har særlig fokus på å skape god og nær publikumskontakt.

Programmet har tittelen: "Rhytms of Sound and Silence» og inneholder verk av blant andre Jan Magne Førde, Per Egil Hovland, Bela Bartok og Ann-Sofie Söderqvist.

Saxofonkvartetten Rollin’ Phones består av Tove Nylund – sopransaxofon, Kristin Uglar – altsaxofon, Edith Bakker – tenorsaxofon och Neta Norén – barytonsaxofon. Vel møtt i Elvesalen onsdag kveld!

Innsendt av Kai Stoveland

Les hele saken med abonnement