Hver lørdag i fire uker skal vi fram til et løsningsord. Hver uke trekkes en vinner, som får tre Flaxlodd.

Løsningen må være levert i postkassen som henger på gamle Lindesnes-bygget eller til redaksjon@l-a.no innen onsdag. Konvolutt og e-post merkes «Juleskrinet».

Etter fire runder trekkes én hovedvinner.

Juleskrinet del 1 - «Lokalt næringsliv»

1. Vi må begynne litt greit. Så her kommer oppvarmingsspørsmålet til årets Juleskrin-konkurranse. I slutten av 2014 fikk endelig Mandal den svenske butikkjeden som finnes i over 70 land. Vi skal frem til navnet på butikkjeden.

2. På 90-tallet fikk man en passelig pose med lørdagsgodt for bare 10 kroner i kiosken på Skjebstad. Nå må man punge ut med en del mer hvis man skal kjøpe en passelig porsjon fra byens hippeste godteributikk, som blant annet selger frysetørket skittles og lakris. Vi skal frem til navnet på godteributikken.

3. For å få turister til byen må vi gjerne ha et par av denne type næring. I Lindesnes kommune finnes det heldigvis tre stykker. Vi skal frem til fellesbetegnelsen på næringen.

4. Nå skal vi finne frem til et populært jentenavn de siste årene, ifølge SSB navnestatistikk. Hele to butikker i kommunen bruker dette jentenavnet.

5. Kjært barn har mange navn. Vi skal frem til butikken som har byttet navn tre ganger de siste 20 årene, men som primært selger det samme fremdeles.

6. Man trenger ikke lenger reise til Midtøsten for handle eksotiske varer. Man trenger heller ikke reise til Lyngdal som ifølge mange lokale «har alt». Nei, det er fullt mulig å handle både Cheetos og Snapple midt i Gågata. Vi skal frem til navnet på butikken.

Løsningsordet består av den første bokstaven i alle de seks svarene.

Hint: Noe vi kommer til å høre flere ganger denne måneden.

Lykke til!