Reiser snart: Etter konserten lørdag reiser Vox Humana til Gardasjøen i Italia. Foto: Signe Marie Rølland
Sangglede: Karin Hille, Astrid Faye og Anita Fuglaas viste sangglede lørdag. Foto: Signe Marie Rølland
Trives i koret: Anne Ekrem (fra venstre) og Arna Skagestad trives i koret. Foto: Signe Marie Rølland
Koste seg: Lisbet Sundet (fra venstre), Liv Ulriksen og Torunn Scheie synes det er synd at denne konserten kan bli den siste for Vox Humana. Foto: Signe Marie Rølland
Chili con carne: Publikum og koret fikk et varmt måltid i pausen. Foto: Signe Marie Rølland

MANDAL – Jeg ble veldig rørt da de holdt tale for meg og ga meg blomst. Men så fikk jeg hentet meg inn før neste sang. Men det føles fint å holde konsert med dem i kveld. Og hvis koret får fortsette med ny dirigent, har jeg lyst til å fortsette å synge med dem, sier Mette Modahl til Lindesnes.

Hun har dirigert Vox Humana siden 1989, og ble med som vanlig kormedlem året før. Lørdag slapp hun ikke unna, før koret hadde gitt henne en blomst og satt ord på hvor mye hun betyr for dem.

LES OGSÅ:

– Da Ulv Molaug døde i 2005 var det som om en vegg forsvant. Og nå slutter Mette, da forsvinner de resterende tre veggene. Du har alltid sprudlet og smilt og vist at du kan improvisere etter beste evne. Du har vært en fantastisk dirigent med en energi ingen kan forestille seg. Det er uvirkelig, det har ikke gått opp for meg, sa Anita Fuglaas og overrakte Mette Modahl en orkide fra koret.

Salen var fullsatt med nærmere 70 frammøtte, som ville få med seg "Punktum. Finale?". Damene i Vox Humana har sunget sammen i flere år, noen av dem siden oppstarten i 1978. Og de har hatt flere konserter, kabareter og utenlandsturer sammen.

Barbershop og Beatles

Kvelden ble innledet med "Big Spender", etterfulgt av en norsk versjon av "Barbara Ann", oversatt med "Bare bein". De fortsatte med "Eleanor Rigby" av The Beatles, "A nightinggale sang i Berkely Square" og "Older ladies".

– Ulv Molaug var med siden oppstarten i 1978 til han døde i 2005. Han satt ved pianoet og dirigerte oss med blikket og sa "Mm" og "Mhm". Vi hørte på tonefallet om han syntes det var bra eller ikke. Å synge i kor er vennskap, inspirasjon, entusiasme, øvinger og det å jobbe mot et mål, sa konferansier Åse Wetrhus. Hun har sunget i Vox Humana i 38 år, siden oppstartsåret i 1978. Damene var kledd i sorte klær. Ikke fordi de sørger, men fordi de alltid kler seg sånn på konsertene sine. Og dem har det vært mange av.

– Det er rart, og det blir nok litt tomt. Jeg får finne noe annet å holde på med på tirsdagene, sier kormedlem Anne Lise Mortensen.

– Vi er veldig heldige som har hatt Mette som dirigent så lenge, sier kormedlem Vigdis Larsen.

Chili con carne

Rett før pausen sang koret passende nok om matretten som ventet publikum, "Chili con carne". The Real Group synger den også med et litt annet arrangement.

– Det er utrolig trist hvis det er slutt, så jeg håper dette ordner seg, og de kan fortsette. Alle sangene deres er så fine, sier Karin Lunde, som overvar konserten lørdag.

– De er så flinke, og det er veldig trist hvis dette er siste konserten. De skiller seg ut blant korene i byen, sier Liv Ulriksen.

Tormod Lindland takket også for konserten mot slutten. Han synes det er synd det er slutt og ba Mette Modahl tenke på om hun kanskje bare trenger en pause. Han liker alle sangene til damekoret. Ballastbrygga Boyband der han selv synger, har lånt to av dem.

– Det finnes ikke dårlige kor, bare dårlige dirigenter. Og omvendt finnes det heller ikke gode kor, bare gode dirigenter. Dette har vært en veldig fin konsert, og dere har sunget så mye bra her i kveld. Det er sørgelig at det står så få i kø for å overta som dirigent. Men jeg håper du kan tenke på om du kanskje bare trenger en pause, slik som jeg hadde fra Mandal Kantori, sa Lindland.

Reiser til Italia

Styreleder i Vox Humana, Ellen Eskeland, vedgår likevel at det ser mørkt ut med tanke på ny dirigent.

– Jeg har vært i kontakt med mange, sikkert 20 totalt. Noen har vært positive, men har likevel ikke hatt kapasitet til å dirigere oss, sier hun.

Snart reiser damekoret på sangerstevne til Gardasjøen i Italia. Og alt håp er kanskje ikke ute:

– Nei, det kan jo hende vi finner en italiensk dirigent, sier Eskeland spøkefullt.