MARNARDAL – Det er spennende og lærerikt å være med å gjennomføre et slikt arrangement, i tillegg til at det styrker samholdet på trinnet, fastslo Ingvild Hagestad og Anna Tanawan Foss, programlederne under UKM.

– Etter å ha øvd på å formulere presentasjonene av de ulike innslagene, var det godt å føle at vi hadde publikum, ca. 170 frammøtte, med oss gjennom kvelden. Jeg kan godt tenke meg å delta som programledere en annen gang, smilte Ingvild som ledet kvelden på en utmerket måte sammen med makkeren Anna.

Stor variasjon

Og innslagene viste at ungdommene i Marnardal er gode på mye. Elisabeth Glesne rørte flere til tårer med sin velskrevne novelle om sorg, savn og et kosedyr, hun var også en av dem som gikk videre.

Novelle: Elisabeth Glesne presenterer novella «Det våte Kosedyret på kirkegården». Foto: Linn Repstad og Alma Vejapi

Den velregissert skrekkfilmen «Ropet i natten» til Bjelland Horror Production fikk det til å gå kaldt nedetter ryggen, og foreldrene til de yngste tok anbefalingen om å ta dem med inn i hallen under visningen.

Videre til fylkesmønstringa: Fremste rekke fra venstre: Siri Skuland og Keth Andersen (egenkomponert sang og melodisong med sangen «Purpose» til tekst og melodi av Keth.Andre rekke:  Frida Ruud Larsen, Liv Marie Fjellet Fredstad, Trude Ruud Larsen og Linnea Vegtun (Olsen Banden), Jenny Moland (kunst), Elisabeth Glesne (novelle), Martin Martinsen (kunst) Bakerst: Dommerne Lars Jakob Rudjord, Katrine Bragdø og Atle Håland. Foto: Linn Repstad og Alma Vejapi

Ungdommen stilte med flere gode sang-, band-, turn- og sceniske innslag deriblant sal og scenegruppa «Olsen Banden» som også tatt seg en tur. Forsøket til Liv Marie Fjellet Fredstad i banden med å smøre en av dommerne med smør, ga resultater og billett til fylkesmønstringen og motivasjonskroner fra Sparebanken Sør.

Olsen Banden: Linnea Vegtun, Liv Marie Fjellet Fredstad, Frida Ruud Larsen og Trude Ruud Larsen gikk videre med teater. Foto: Linn Repstad og Alma Vejapi

Engasjementprisen

I tillegg til motivasjonsstipendene fra Sparebanken Sør, lot ordfører Helge Sandåker seg imponere av engasjementet som Keth Andersen hadde vist under UKM og stilt opp med en ny pris for kvelden, engasjementprisen på tusen kroner.

– Jeg trodde det var ungdomskonsulent og ansvarlig for UKM, Mona Harbak, som skulle få prisen, fortalte en overrasket Keth Andersen etter overrekkelsen.

Musikkinnslag: Siri Skuland og Keth Andersen med sangen «Purpose», tekst og melodi av Keth Andersen Foto: Linn Repstad og Alma Vejapi

– Siden jeg spiller gitar og synger, sa jeg med glede ja til dem som spurte meg om å være med på deres innslag. Selv syntes jeg det var nervepirrende å presentere sangen «Purpose» som jeg har laget tekst og melodi til. Denne handler om naturen og menneskene og om hvorfor vi er her på jorda.

Sammen med Siri Skuland ble gjennomføringen og presentasjonen av sangen så godt mottatt at de fikk en billett til Flekkefjord.

Haldis Hove

for UKM Marnardal

Olsen Banden smører til igjen: Liv Marie Fjellet Fredstad i Olsen Banden overrasker publikum og dommer Atle Håland med å smøre han med smør. Foto: Linn Repstad og Alma Vejapi