MANDAL Noen husker Marit Larsen fra ungpike-popduoen M2M sammen med Marion Ravn, men Larsen har nå i mer enn 15 år hatt en spennende solokarriere. Fredag 23. september hadde Marit Larsen tatt med bandet sitt til Buen.

«Folket» opp låtene

Marit Larsens band bestod av tre musikere på strengeinstrumenter, foruten henne selv. Periodevis var dermed fire gitarer i sving samtidig, som ga et folk/bluegrass/country-preg på lydbildet. «I kveld har vi valgt å 'folke' opp en rekke låter», sa Larsen, og dro i gang en låt hvor banjo var det sentrale instrumentet. Senere i konserten spilte Larsen på Buens store Steinway-flygel som var plassert midt på scenen mellom lykter som illuderte gatelys. Bandet bestod av Mari Kreken, Tor Egil Kreken og Christer Slaaen, som er samme besetningen hun hadde med seg på siste plateinnspilling.

– Dette året feirer vi totalt tyve år på scenen med å gi ut to skiver, fortalte hun mellom sangene.

– Så, jeg dro til Nashville og kom hjem med en helstøpt pop-plate, mens da jeg kom hjem fra Færøyene og Ålesund, hadde jeg spilt inn en vaskeekte countryskive. Det er vel ikke lenger noen overraskelse for de som har vært borti meg tidligere, at jeg gjør rare og annerledes ting?

Hyller Joni Mitchell

Marit Larsen innrømmet sin totale begeistring for Joni Mitchell, som hun oppdaget da hun var helt i starten av tenårene.

«Joni was right»: Marit Larsen innrømmet sin totale begeistring for Joni Mitchell, som hun oppdaget da hun var helt i starten av tenårene.

– Jeg forstod tekstene hennes på én måte den gangen; nå, i voksen alder, har jeg gjenoppdaget dem, bekjente hun.– Jeg har skrevet «Joni was right 1» og «Joni was right 2» og jeg håper jo, en dag, at jeg skal få anledning til å møte min store heltinne. Men, så blodfan som jeg er, så kommer hun vel til å løpe sin vei når hun ser meg, fortelte Larsen fra scenen.

Småsnakket med fansen

Besetningen på scenen ga, som sagt, en countrystemning med mye gitarklimpring. Foran scenen stod den mest ihuga fansen, som tydeligvis kunne tekstene på rams. Marit Larsen småsnakket mellom sangene, av og til slik at hun måtte ta seg inn og bekjenne:

– Det der var nerdete, veldig nerdete, jeg hørte det ikke før det kom ut.

Marit Larsen har en stor produksjon selvskrevne låter å høste fra, men midt i settet kom hennes egne versjon av Bruce Springsteens «Dancing in the dark». Kanskje for å hylle The Boss som nettopp på fredag 23. september fylte 67 år.

– Endelig høst

Marit Larsen kvitterte med å si at endelig er det blitt høst, og hun og bandet kan igjen gjøre slike klubbkonserter inne i gode, lune omgivelser, for, som hun sier, «det er tidvis krevende å gjøre konserter ute på festivaler i vårt vakre land fordi det er så sinnssykt mye ustadig vær».

Konserten ble sparket i gang av supportbandene Kelvin og Darling West som hadde varmet publikum godt opp før Marit Larsen entret scenen, og basert på tilbakemeldingene var i alle fall publikum i Buen svært fornøyd med konsertopplevelsen.

Konserten var en «gave» fra Sparebanken Sør, til alle som var raske nok til å skaffe seg billett, fullstendig gratis. Prosjektet var for øvrig et samarbeid mellom banken og Buen kulturhus.

Leila Amouche, Buen kulturhus