Preben Hernes (t.v) og Kristian Falk Høgsås fra Lindesnes ungdomsskole tar ansvar for lyd og lys under Ungdommens Kulturmønstring på Vigeland og begge tror på ei flott mønstring på Vigeland.  Foto: Lindesnes Ungdomsskole

LINDESNES: — Vi trenger flere deltakere til Ungdommens Kulturmønstring i Lindesnes. Per i dag har vi fire ungdommer påmeldt med sceneinnslag og rundt 30 ungdommer med kunstinnslag gjennom kulturskolen, forteller Atti Eikaas som har ansvaret for UKM i Lindesnes.

Påmeldingsfristen er 3. februar, og han håper enda flere melder seg på og tør ta steget opp på scenen 15. februar for å vise fram sitt talent.

— Det er jo flott at vi nå er oppe i rundt 45 ungdommer som vil være med, men vi trenger flere som melder seg på både med kunst- og sceneinnslag. Ungdommen kan melde seg på med film, sang, sketsjer, musikkfremføring på instrument, bandmusikk, fotballtriksing, forfatterskap, standupinnslag, dikt, matlaging, snekring, håndårbeid og nær sagt hva det måtte være. Aldersgruppen er fra 10 – 19 år.

Alle vil få en uttalelse fra en jury på tre utvalgte personer som sitter i salen.

— Enkelte kan også bli sendt videre til Fylkesmønstringen for Vest-Agder og derfra til nasjonal UKM i Trondheim. UKM i Lindesnes har vært arrangert hvert år siden 1990, og vi satser på at vi også i 2015 skal få til ei god mønstring, sier Eikaas.

Ungdommen arrangerer

Lærer ved Lindesnes Ungdomsskole, Jan Eriksen, har gått i spissen for at ungdomsskoleelevene i år skal være mer aktive på arrangørsiden under mønstringen.

— Skolen har egen sal-og scenegruppe under arrangementet. For å nevne noen fra denne gruppa, så har Preben Hernes og Kristian Falk Høgsås tatt ansvaret for lyd og lys i Vigelandsstua under mønstringen. Aina Marie Olsen og Martin Hals Johannessen har tatt på seg ansvaret med å lede mønstringen, forteller Eikaas.

— Skolens elevbedrift vil ta seg av matserveringen under mønstringen, og flere fra kunstfag på skolen er nå på vei til å melde seg på. Kanskje også noen flere fra skolens drama- og dansegruppe, forteller lærer Jan Eriksen.