Helene Bøksle synes det var en ære å få synge på åpningen av den norske standen på Grüne Woche. Foto: Thomas Kolbein Bjørk Olsen

BERLIN: – Å, så nydelig, hun er så flink, utbrister en eldre dame spontant når Helene Bøksle griper mikrofonen.

Mandalsjenta ble fløyet til Berlin for å innvie den norske standen på en av de største landbruks-, turist— og forbrukermessene i verden rett før helgen.

Det er 28. året på rad Norge deltar på messen, og som vanlig satses det stort. Nærmere hundre norske bedrifter er representert på utstillingen, som er dekorert med elgehoder, vegger dekket av nordlys, grantrær hengende fra taket og naturfilmer flimrende over store videoskjermer. Og vakker sang fra Helene. Mobiltelefonene vaier i lufta mens de fotograferer og filmer opptredenen hennes.

Totalpakke

– Det er virkelig flinke folk som har organisert dette. Det er et fantastisk opplegg. Turister som vil besøke Norge vil oppleve en totalpakke, av både mat, kultur og musikk, og det får de en smakebit av her, sier landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) til Lindesnes.

Hun er den første til å hilse på sangerinnen, med et håndtrykk og en klem, når Bøksle går av scenen til varm applaus.

Smake på Norge

– Hun takket for opptredenen og sa at hun likte musikken. Jeg skal også opptre på ambassaden senere i kveld, og hun sa at hun gledet seg til å høre meg synge igjen! forteller Bøksle fornøyd.

Hun er stolt av å ha blitt spurt om å være med på arrangementet.

– Det er en stor ære å få representere landet sitt med musikk. Det gjør meg glad, sier Helene, og legger til:

– Nå skal jeg bare rusle rundt og smake på resten av Norge!