"Alle sammen frem et ben": Engasjementet var stort i skolegården under årets "BlimE"-dans. Foto: Signe Marie Rølland
"BlimE! Kom igjen!": Elevene har øvd på årets dans siden september-oktober. Foto: Signe Marie Rølland
Viktig for samholdet: Denne jentegjengen i klasse 7b syntes det var gøy å danse, og de mener godt samhold er viktig. Fra venstre: Maia Daasvatn, Ingrid Klemsdal, Frida Linnea Olsen, Maren Nilsen og Siv Merethe Loland. Alle sammen er 12 år. Foto: Signe Marie Rølland
– Viktig å bekjempe mobbing: Elevrådsleder Aslak Seland Lajord (12, til høyre) og nestleder Marius Ro (12) mener det er viktig å si fra til noen voksne når de ser mobbing og passe på å inkludere andre elever i leken. Foto: Signe Marie Rølland

MANDAL – Dansen legger vekt på at alle skal få bli med, at ingen skal holdes utenfor. Er dere klare? ropte kontaktlærer for elevrådet Eva Saanum da klokken nærmet seg 12 fredag.

Svaret lot ikke vente på seg. En elevgjeng på nærmere 500 ropte i kor:

– JAAA!!!

Og så gikk musikken på, og 500 elever gjorde de samme bevegelsene til teksten: «Blime! Kom igjen. Alle sammen, frem et ben. Ta den opp. Ta den ned. Og så tar du noen flere steg». Teksten handler også om at elevene kan gjøre en forskjell med å være den de er. Tørre å være seg selv og ikke følge alle andre.

Danser over hele landet

Over hele landet har elever danset den samme dansen klokken 12 fredag. De danser for at alle skal få bli med og for at ingen skal holdes utenfor. For samhold og vennskap. Eva Saanum er imponert over elevene, og på Furulunden er det hun som står bak gjennomføringen av dansen sammen med elevrådet. Også i fjor deltok skolen på «BlimE»-dansen, men det var med en annen tekst.

– Elevene har øvd siden september-oktober på bevegelsene og lært seg teksten. Det virker som de synes det er veldig gøy å være med og danse, og det er gøy å se alle danse samtidig. På Furulunden er vi 475 elever, og Mottaksskolen er også med. Så vi var rundt 500 som danset sammen i dag, sier Eva Saanum.

– Egentlig skulle vi hatt et lerret foran elevene, men på grunn av sola ble det vanskelig, sier Saanum.

Synes det er viktig

Elevrådsleder Aslak Seland Lajord (12) og nestleder Marius Ro (12) syntes det var gøy å danse fredag. De tror det er viktig for samholdet med en dans der alle får bli med.

– Det er viktig å bekjempe mobbing og inkludere andre, sier Aslak Seland Lajord.

– Jeg pleier å spørre andre om de vil være med og leke hvis jeg ser noen som går alene, sier Marius Ro.

– Men ofte er det ikke så lett å legge merke til dem heller, og jeg tror det vil hjelpe når vi får vennebenk i skolegården. Hvis noen ser at andre elever blir mobbet eller opplever det selv, må de si fra til elevrådet eller til en lærer, sier Lajord.

Klassevenninnene Maia Daasvatn, Ingrid Klemsdal, Frida Linnea Olsen, Maren Nilsen og Siv Merethe Loland mener også det er viktig å inkludere andre. Alle sammen er 12 år og går i klasse 7b. De syntes også det var gøy å danse.

– Dersom man ser at noen blir mobbet, må man si fra. Hvis ikke er man med på det som skjer, sier Maren Nilsen.