Thomas Bekkåsen var storfornøyd etter torsdagens konsert med Monica Heldal. Foto: Svein Frydnes
Lokal artist Per Bertrand Aanonsen hadde æren av å varme opp foran Monica Heldals konsert Foto: Svein Frydnes

MANDAL: Før Monica Heldal og hennes musikere entret scenen, varmet Per Bertrand Aanonsen opp med noen rolige låter, kun akkompagnert av egen gitar. Vakkert, vart og melankolsk.

Monica Heldal åpnet med Fighting Son fra albumet "Boy From the North". Og la det være sagt, unge Heldal har ikke noe stort repertoar å spille på, låtmessig. Vi fikk samtlige låter fra hennes debut— og eneste album, med unntak av en sang. I tillegg fikk vi de tre låtene hun har gitt ut på sitt digitale album, "Waiting on the Fire", samt en cover-låt.

Men det gjør ikke så mye om hun ikke har en svær katalog å ta av, Monica Heldals låter er så hørbare og til dels forskjellige, at en får en følelse av en artist med et stort låtutvalg.

USA-turne

Før konserten hadde Lindesnes’ utsendte en prat med den unge artisten.

Debutalbumet "Boy From the North" slapp hun i 2013, og det ble mottatt med strålende kritikker og to Spelemannspriser; Årets Popsolist og Årets nykommer. Gjennom diverse kontakter fikk hun tilbud om utgivelse også i USA, og 16.september ble platen sluppet "over there". Dette resulterte også i at hun reiste til USA for å promotere albumet, hvorpå hun endte opp å bli med Joe Butler Trio som support. I mars skal hun tilbake til Austin, Texas for å delta på den store South by Southwest-festivalen.

Monica Heldal forteller videre at hun har nytt materiale på gang. - 2015 skal bli et relativt rolig turne-år, og jeg har som mål å få ferdig et nytt album mot slutten av året. Eventuelt i januar neste år. Heldal sier videre at hun er veldig glad for å få lov til å jobbe med så dyktige musikere.

Og musikerne hun har med seg på scenen er ingen hvem som helst. På bass og trommer spiller henholdsvis Nikolai Eilertsen og Plaf Olsen, begge med fortid i blant annet BigBang, På gitar, og også med henne når hun reiser som duo, Øyvind Blomstrøm. Sist, men ikke minst, på gitar og keyboard - Cato "Salsa" Thomassen, kjent blant annet fra bandet til Sivert Høyem og hans eget Cato Salsa Experience.

Intens stemme

Konserten ble, som nevnt tidligere, som balsam for sjela. Monica Heldals stemme er veldig spesiell, veldig innstendig. Og den trenger gjennom lydbildet på en herlig måte. Sammen med kompanjong Øyvind Blomstrøm gav de publikum vakre vokalharmonier. I tillegg til å ha en nydelig stemme, er også Monica Heldal en dyktig gitarist. Sittende på en stol med sin kassegitar er hun i front, selv om lydbildet rundt henne til tider antar ganske så rocka tendenser.

Midt i settet har Heldal og Blomstrøm en egen "duo-sekvens", hvor de fremfører låtene Silly Willy (fra Boy From the North) og Millworker. Når bandet kom tilbake på scenen, dro de rett over i en heftig versjon av Swan, fra den digitale EPen "Waiting on the Fire".

Konserten ble avsluttet med to ekstranummer; The Road Not Taken og I Don’t Mind, før Monica Heldal og musikerne hennes forlot scenen til trampeklapp fra ca 50 fremmøtte.

Fornøyd publikum

Publikum var storfornøyde etter konserten. Thomas Bekkåsen var en av dem som koste seg med musikken. Selv er han trommeslager, og var spesielt fornøyd med å få høre "groovemaster" Olaf Olsen på trommer.

— Det var en intens konsert, mente Bekkåsen.

— Og det var ikke vanskelig å se at musikerne storkoste seg på scenen. Få med at lyden var fantastisk, avslutter Thomas Bekkåsen.

Og akkurat lyden var spesiell; tung, fyldig, mystisk og majestetisk.

En flott konsert med en flink, ung artist og hennes dyktige musikere. Vi kommer nok til å få høre mye fra Monica Heldal framover.