Debattinnlegg

13 sykehjemsplasser og 12 omsorgsboliger legges ned. Det er et sjokk å lese at kommunestyret går så dramatisk ut for å spare penger. Det er en skam å behandle eldre og syke på denne måten.

Jeg har bodd på Orelunden Omsorgsenter i en årrekke og opplever hvor godt de eldre blir behandlet. Ensomhet er et fremmedord her på Orelunden, mens gamle som bor alene lider ofte av ensomhet og det er en forferdelig situasjon å være i.

At man sparer penger på dette har jeg heller ingen tro på. I dag er de 25 plassene det er snakk om å finne på to institusjoner og med en pasient på 25 adresser må man sannsynligvis doble antall pleiere som må kjøre rundt i hele Lindesnes kommune for å gi brukerne stell, gi dem medisin, mat, omsorg, vaske klær, vaske leilighet og møte opp når man trykker på alarmen. Dette gjøres naturligvis i dag også men de bor på to hjem og pleiernes arbeid er, ikke enkel, men enklere når man finner de svakeste på samme sted. Samtidig skal man bruke en milliard for å bygge et Helsehus. For hvem da? De gamle i Lindesnes kommune er jo så friske at de kan bo hjemme, så de trenger jo ikke Helsehus. Å angripe denne kynismen er pinlig, men det må til.

Spar penger på andre måter, som for eksempel ikke bruke en milliard på Helsehus og å rive Orelunden Omsorgsenter. Gi de eldre omsorg og kjærlighet. Kjærligheten er gratis.

Jan Henrik Jensen,

Orelunden Omsorgsenter