Debattinnlegg

Livsglede for eldre er en forening som bringer glede og underholdning til kommunens eldre. I løpet av året arrangeres det flere samlinger, blant annet utendørs bingo, båtturer, konserter etc. Men den største begivenheten er det årlige julebordet i desember.

I år, onsdag 14. desember, var 180 godt voksne mennesker invitert til kulturhuset Buen, og alle takket ja og møtte opp. Det var dekket en mengde bord, og vi ble ønsket velkommen av Alfred Solgaard, kultursjef og kulturhusleder og deretter av ordfører Even Tronstad Sagebakken. Vi ble oppfordret til å delta i allsang med Audun Njerve og publikum deltok i en rekke hyggelige julesanger. Så ble vi servert en aldeles fantastisk julemiddag med stekt ribbe og alt tilhørende.

Stemningen sto i taket og den steg med desserten, riskrem med en nydelig rød saus. Så fikk vi oppleve Mandal sangforening under ledelse av komponist og dirigent Tormod Lindland. Vi hørte et fantastisk kor synge flere sanger, ja et kreativ og vakkert repertoar. Hvordan det er mulig å samle et kor med en slik kraft og musikalitet er helt spesielt. Så fulgte en liten pause med kaffe og kake før Mandal sangforening avsluttet førjulsfesten med en rekke nye sanger.

Om et år samles vi alle 180 publikummere til en ny førjulsfest, og vi gleder oss.

God jul

Jan Henrik Jensen