Jeg leser at Audun ble 99 år. I en del av hans år her i Mandal arbeidet vi på samme sted – på Mandal yrkesskoler. Audun var hovedlærer i mekaniske fag, og hadde «alt på stell.» Jeg minnes Audun som en «bølgebryter». Med sin klokskap og vennlighet – og glimt i øyet, ble det alltid god stemning i «det lange», når Audun var på personalrommet.

Men Audun hadde et liv også utenom skolen. Han filmet. Han var historieinteressert og dokumenterte det meste – med sitt kamera. Hvert arrangement på yrkesskolen ble filmet. Og Audun uten kamera, var ikke Audun. Han filmet utenom skolen også. De mange begivenheter sett gjennom Auduns øyne er verdifulle tidsvitner.

To ganger i år har jeg møtt Audun. I vår under hørselslagets arrangement i kantinen på Mandal videregående var Audun der. Det ble ikke så mange ordene vi vekslet – i et rom som summet av stemmer. Men siste gang vi møttes – i sommer i Store Elvegate, hadde vi en fin, lang prat, før Audun skvatt av gårde på scooteren – hjem mot Haugen. Takk til deg, Audun.

At den tidligere skihopperen nærmet seg hundre, er kanskje forståelig, for Audun var just ikke av de som satte seg til.

Takk for fine minner fra yrkesskolen, Audun!

Kontordame Gulla Lind