Det blir mye popkorn når man kikker på rikspolitikerne og deres eskapader i det mer eller mindre frivillige offentlige rom de inntar som de linselusene de nå engang er.

Hvem husker vel ikke Trines pløying i kålåkeren, eller Alf Erik Andersens dobbeltlønn? Og sist ut nå var den godeste Moxnes der han i god gammel kommunistånd fordelte fra kapitalen til seg selv i form av noen briller. En mister jo troa på politikerne av slikt, og politikerforakt er vel snart å benevne som en ny folkesykdom.

På tross av dette så velger jeg altså, for første gang i mitt liv, å stemme rødt til høsten og på den måten engasjere meg. Og grunnen til dette er ene og alene at Petter Thilesen står på den lista. Jeg kjenner han litt fra mange år i havnevesenet, og sier den godeste Petter noe, ja så mener han det. Han er en sta jækel han der.

Petter har ennå ikke glemt at det offentlige skal være folkets tjenere, ikke herskere!

Jeg snakket så vidt med han utenfor Kiwi Øvrebyen her om dagen, der han var i ferd med å laste opp kattemat nok for en bataljon. Solbriller hadde han selvsagt på. De var stjålet fikk jeg forresten beskjed om. Litt humor må en ha i hverdagen, og Petter har mye av det i den magre skrotten sin.

Og dette er bra mht. Sodevika, der både han og parti har flagget sine meninger mot utbygging ganske så klart og tydelig. Denne saken er så viktig at jeg håper at flest mulig følger mitt eksempel og kumulerer fram hr. Thilesen slik at han kan suse rundt i byen med sykkel og ordførerkjedet etter valget. Dette vil jo også få et snev av nostalgi i seg. Hvem husker vel ikke den godeste hr. Lindseth der han var både høyt og lavt i bybildet?

Mandal trenger en helstøpt person til å føre by og politikk i den retningen vi innbyggere ønsker fremover, og av de personene vi har å velge mellom vil jeg nå påstå at hr. Thilesen er den som er best egnet. Han har faktisk evnen til å se fremover i tid med oss innbyggeres øyne og bærer også med seg tradisjoner fra tidligere tider på en god måte.

Og viktigst av alt: Petter har ennå ikke glemt at det offentlige skal være folkets tjenere, ikke herskere!

Godt valg!

Audun Steen