Leserinnlegg

Pride er en feiring av kjærligheten og markerer viktigheten av å kunne elske hvem man vil og være den man er. Samfunnet rommer så mye mer enn det hetero- og cisnormative, og det skal vi være veldig glade for. Skeive opplever hets, trusler, vold og drap for å være den de er.

Det finnes hatefulle og ekstreme krefter som forsøker å kneble menneskers rett til å elske hvem de vil og være den de er. Dette er ikke bare de som er voldelige og som dreper, men også de som har holdninger som at det å være skeiv er en ideologi. Vi burde alle forplikte oss til å stå opp når folk viser farlige og hatefulle holdninger, selv om det er ubehagelig. Likegyldigheten din i dag kan bety noen andres død i morgen.

Noen mener at pride har gått for langt, men gang på gang blir det bevist at det faktisk er livsnødvendig. Derfor oppfordrer Lindesnes Sosialistisk Venstreparti og Lindesnes Sosialistisk Ungdom alle til å møte opp på Lindesnes Pride 2022 på Giert Karis plass lørdag 9. juli klokken 12. Da skal gatene igjen farges med regnbueflagg!

Kampen fortsetter, og vi må aldri gi oss!

Aslak Seland Lajord