Ingen skal møte kreft og korona alene

I Agder er det nærmere 17.000 som lever med kreft, og bare i år vil rundt 2000 nye personer få kreft her i fylket, rundt 160 av disse i Lindesnes.

For deg som er kreftrammet, enten du har levd med sykdommen en stund, eller nylig fått diagnosen, kan korona-krisen være ekstra tøff. Både fordi frykten for at smitte kan være farlig, men også fordi en hverdag i isolasjon kan medføre ensomhet.

Kreftforeningen vil at ingen i Norge skal møte kreft alene. Derfor har vi nå en godt bemannet rådgivningstjeneste på www.kreftforeningen.no, hvor kreftrammede og pårørende kan snakke med oss, enten på telefon 21 49 49 21, chat eller mail, og få svar på spørsmål dere har om kreft og korona. Eller om dere bare vil ha noen å snakke med i en ensom tid.

Korona vil være med oss lenge. I Agder har vi alle gjort en kjempejobb de siste ukene, men det er viktig vi viser utholdenhet og tålmodighet. Vi må alle fortsatt følge helsemyndighetenes råd, slik vi kan bekjempe viruset og beskytte de rundt oss som lever med nedsatt immunforsvar. Takk for at du
tar ansvar.

Takk også til norsk helsevesen som står i en ekstraordinær situasjon og er under stort press. Og til helsepersonell som setter seg selv til side for å hjelpe andre, og gjør en uvurderlig innsats i denne krevende tiden.

Geir O. Wehus, distriktssjef i Kreftforeningen i Agder

Les hele saken med abonnement