Jeg har noen spørsmål til kommunen angående den nye omsorgsblokken som er tenkt bygget på Nye Vestnes:

– Er det her snakk om to prosjekter?

– Skal alle som flytter dit kjøpe leiligheten de flytter inn i , eller kan de leie?

– Hvem tenker dere skal bo i blokka?

– De som nå bor på Orelunden, skal de flytte inn her?

Jeg er mor til ei som bor i omsorgsbolig på Orelunden . Hun blir urolig av å se i avisen at hjemmet hennes muligens skal rives .Hver dag spør hun meg hvor hun skal bo. Jeg prøver å forklare, men det er ikke lett når jeg ikke vet noe. Hvis det er sånn at de som nå bor på Orelunden skal flytte til Nye Vestnes, hadde det vært fint med litt informasjon fra kommunen. Ikke bare å lese om det i avisen.

Jeg har også noen kommentarer til sist artikkel om temaet i avisen. Eva Hinlo sier at ingen av beboerene trenger bil. Hva vet hun om det? Hva med de som jobber? Det er mange av de som bor på Orelunden som jobber på Ime verksted. De går til jobb. Flytter de, må de muligens lease en bil som personalet kan kjøre for at de kan komme seg på jobb. Da trengs det parkeringsplasser.

At det vil stå maxitaxier i gata som stenger for trafikk, er vel en smule overdrevet?

En annen ting er at denne gruppen mennesker er like forskjellig som alle andre som bor på Nye Vestnes. Behovene er ulike. Noen klarer seg fint , andre har et stort hjelpebehov. Skal det bygges bør det tilrettelegges med fellesrom / stue for beboerene. Dette har de stor glede av nå på Orelunden.

Lillian Løland Holte