På lørdag vil regnbueflaggene igjen vaie i Mandal sentrum. I fjor ble det publikumsrekord. Det er lett å forstå, siden det var like etter det fryktelige terrorangrepet mot den skeive bevegelsen på London Pub i Oslo, og mange ville vise støtte.

Det har aldri vært enkelt å være skeiv på Sørlandet. «Homo» er fremdeles et vanlig skjellsord i skolegården, og flere skeive har følt seg tvunget til å flytte fra landsdelen. Vi vet at LHBTQ–personer er noen av de mest utsatte i samfunnet, for vold og trusler. Derfor må det være et felles ansvar for oss at alle i Lindesnes kommune, uansett legning, kan få den tryggheten de fortjener.

Det har aldri vært enkelt å være skeiv på Sørlandet.

Lindesnes SV vil løfte arbeidet med likestilling, identitet og mangfold. Vi krever like rettigheter, muligheter og ansvar i kommunen vår – uavhengig av sosial bakgrunn, kjønn- og kjønnsidentitet. Vi vil styrke kompetansen og opplæringen om seksualitet og kjønnsmangfold i skolen. I år inviterer også Mandal kirke til regnbuemesse! Dette er et godt steg i riktig retning! Kampen for at alle skal få være den man er og leve slik man vil, fortsetter!

Kom og bli med å feire mangfoldet – med eller uten flagg – i alle farger!

Britney Røyland, 2.-kandidat for Lindesnes SV

Vibeke Wærn, leder for inkluderingsutvalget i Agder SV