Til dere politikere som nå er valgt!

I NRK P2 Ekko for et par helger siden, hørte jeg uttalt: «Et stort problem med gamle foreldre.» Og det samme har dere politikerne - gjentatte ganger – uttalt, men med en mer «skånsom innpakning.» Vi gamle er et problem - både for etterkommerne og for samfunnet. Det er et faktum! Og det hevdes at enkelte ungdommer også er et problem. Så..

Ett er sikkert: Jeg vil ikke være et «stort problem» - ikke for noen. Jeg vil bo hjemme i mitt altfor store hus på en altfor store tomt. Jeg vil helst klare meg selv uten hjelp fra det offentlige. Hvordan de unge vil ha det, er ikke godt å vite. Men jeg tror heller ikke de ønsker å være «et problem.»

Men jeg har et stort problem: «Uganda»; den del av tomten jeg tidligere mestret, men ikke lenger klarer, for nå har naturen overtatt og motorsaga er permittert. Derfor trenger jeg hjelp til å sage ned hassel og lønn. Ja, kort sagt rydde i krattet. Og har man et problem, gjelder det å finne løsningen.

Så fikk jeg en idé. To minuser gir pluss! Hvorfor ikke la kommunen «ta grep» for oss gamle aleneboere, og samtidig «gi løft» til unge arbeidsledige. Gi oss gamle hjelp og la de unge slippe til! Kjære dere nyvalgte politikere: Lytt til «problem-generasjonene!»

Med assistanse av en «sagkyndig», vil jeg tro at det å rydde kratt kan være sunt for en sprek ungdom. For å arbeide i naturen er helsegivende, og å se resultatet av et ryddet område gir mestringsfølelse. Og for oss gamle som ikke lenger kan, vil resultatet av et ryddet område så absolutt være til glede. Med andre ord vinn-vinn for begge parter.

Vi er flere gamle i samme situasjon; med store hager og en natur som tar over, så jeg tror jeg snakker for mange.

Om vi gamle senker pekefingeren og de unge senker mobilen, vil jeg tro vi kan ha en fin dialog - noe å tilføre hverandre. En god prat kan være berikende for begge parter. Med andre ord; to minusvarianter gir pluss!

Som sagt, så mener jeg samarbeidet kan være et «vinn-vinn» for både gamle og unge. Også for kommunen.

Så til dere som er valgt for å tale og tilrettelegge for oss stemmegivere: Dette er forebygging! Og forebygging var jo på alle parti-kandidaters lepper før valget. Nå har dere politikere anledning til å teste ut de fine frasene dere brukte for å nå oss velgere. For å bevise at forebygging er mer enn et fint valgkamp-ord, bør det handles. Her har dere et konkret ønske fra en skattebetaler som ikke er kommunen til byrde.

Husk: En dag blir dere politikere også «gamle foreldre.» Og å bli benevnt som «et stort problem» er ikke greit!

Og på tampen: Det er trygt i «Uganda» - ingen farlige dyr, kun en rådyrfamilie på tre.

Gulla Lind