En pessimist ser problemer

Malmø stenges og all trafikk skal gå via Gismerøyveien inn på Søren Jaabæks vei og alle skjønner at det byr på store problemer også for beboerne som bor på Malmø å komme seg ut av Gismerøyveien.

Jeg tror det var Try som nevnte rundkjøring, men det er jo helt umulig. Musikkens Hus og deler av plassene til Best og Coop Extra må jo tas i bruk.

Lysregulering må være eneste mulighet eller så må politiet dirigere manuelt, men det er vel i alle fall ikke mulig.

Det er mye industri og tjenesteyting i bl.a. Saltverket. Damman kommer snart med alle sine produkter båter, snøfresere, sykler o.l. Om noen få måneder er bygget til Frydenbø klar med sine Volvo-biler.

Det er mye tjenesteyting med sine biler. Vi har Maxbo som trenger trailere med materialer og det samme gjør Byggmakker. Vi får et «nytt» Bilsenter som vel også trenger biler å selge. På Gismerøya vet vi at det er mye industri. Bl.a. betong, asfalt, Nor Element med lange betong dragere, for ikke å snakke om et stort fiskemottak hos Fiskelaget.

Det er vel ikke snakk om å stenge Mandal Havn heller. Hvis vi får cruiseskip hit må folkene busses dit de skal. Det er ikke positivt for disse å sitte i kø i en halv time før de kommer ut av kaos. Det vil jo bety mye for vår nye kommune. Det er mange mennesker som arbeider her som skal til og fra.

Jeg har vindu mot Gismerøyveien på kontoret mitt og ser all trafikk vi har i dag, og det er få tømmerbiler og det betyr ingenting for resten om de blir borte. Jeg jobber deltid og er stort sett på jobb fra 06. til 11 eller 12 så jeg slipper rushet.

Når det gjelder bommene så må jo de kunne åpnes elektronisk for nødetatenes kjøretøy, selv om det ikke virket slik på det Try uttalte, men her kan jeg gått glipp av noe. Det kan heller ikke være særlig positivt for Mandal Hotel.

Jeg er pessimist når det gjelder trafikkavviklingen her og vi vil nok få adskillig mange flere ulykker i krysset som ble uttalt av Blix at det er i dag. Jeg har allerede en sommerdag opplevd å stå i kø fra rundkjøringen til Søren Jaabeksvei og det tok i alle fall 20 minutter. Nå vil det bli dobbelt så mange biler i alle fall fra rundkjøringen.

Det blir ingen miljøgevinst med så mange biler på tomgang. Husk at det er ikke alle som kan ha el-bil eller ikke vil ha det.

Niels Petter Johannessen

Les hele saken med abonnement