Minneord

Kåre Gerhard Christensen døde 4. august 2022 hjemme med familien rundt seg slik han ønsket.

Førstelektor Kåre Gerhard Christensen er født i Mandal 1935. Han var som barn meget aktiv, med skolegang, speiderliv, turn og friidrett. Kåre Gerhard var stolt av å være mandalitt, og den sørlandske dialekten forble nesten uforandret. Fritidsbolig i Mandal førte til god kontakt med miljøet fra oppveksten.

Etter eksamen artium ble det befalsskole i Bergen. Rollen som formidler trivdes han med, og den videre utvikling i utdanning og innen yrkeslivet førte han via realfagsstudier på Blindern og pedagogisk seminar til lektor. Kåre Gerhard fant sin Berit i Oslo i studietiden, så ble det lektorjobb ved Sandefjord gymnas.

Etter tre år i Sandefjord, dro familien på NORAD-oppdrag til Kenyatta College, Nairobi. Utviklingsarbeid i forbindelse med endring i pensum fra britisk tradisjon til temaer knyttet til østafrikanske planter og dyr.

Fra 1970 og fram til pensjonsalder ansatt ved Eik lærerhøgskole – Høgskolen i Vestfold avd. for lærerutdanning med ansvar for matematikk og naturfag og i tillegg kroppsøving. Undervisning innen grunnutdanning og videre/etterutdanning. Mange undervisningsøkter ble lagt til små og større ekskursjoner i nærmiljøet.

Kåre Gerhard utmerket seg i alle sammenhenger som vennlig, kontaktskapende, engasjert i medarbeidere og studenter, gikk løs på store prosjekter, ofte som leder eller koordinator, holdt seg faglig oppdatert ved å delta på kurs i Norge og utlandet.

Mange av prosjektene var knyttet til miljølære. Han hadde samarbeid med Universitetet i Oslo og Bergen, utarbeidet materiell og gjennomførte kurs for lærere i regionen. Omarbeiding og utprøving av nye naturfagverk i samarbeid med forlag og andre lærerutdanningsinstitusjoner i Norden og USA.

Kåre Gerhard var aktiv på mange områder. Sterkt engasjert i barnas fritidsaktiviteter. Leder og trener i lokalt idrettslag, og de siste årene en ildsjel i lagets Seniorgarde. Æresmedlem i Flint! Engasjert leder i pensjonistgruppen «Avdeling for erfaringskompetanse» ved Høgskolen i Vestfold. Har hatt diverse kreftdiagnoser i voksen alder. Var initiativtaker og første leder av Prostatakreftforeningen i Vestfold.

Familie og venner føler et stort tomrom etter at Kåre Gerhard har gått bort.

Tor Svendsen

Kollega og venn