Minneord

En fullsatt Vigmostad kirke tok 27. januar farvel med deg, Tor Gunnar, etter at ditt varme og omtenksomme hjerte stoppet, mens du kjørte på vei hjemover i Sverige 9. januar.

Blomsterhavet i kirka, og alle som møtte opp, viste med all tydelighet hvor mange som ble så glade i deg i livet her på jorden. Ditt smilende vesen, dine mange historier og din rungende latter, gjorde at alle bare måtte bli i godt humør av å treffe deg.

Vi som var så heldige å få en bit av deg så en morsom, men veldig omsorgsfull kar. Den måten du tok vare på Eva, dine barn og dine 11 barnebarn, viste med all tydelighet hvor glad du var i dem alle.

Maskiner og lastebiler var en lidenskap og et arbeidsliv for deg. Du har kjørt buss og underholdt passasjerer, du har drevet med gravearbeid, handel med skrap og kjørt langtransport. Blant annet kjørte du fisk fra Norge til kontinentet, og frukt tilbake til Norge. Ett av dine tips og «kjerringråd» i den forbindelse var at når det lukter mye fisk, da må en vaske med kaffe for å få bort lukten i bilen slik at frukten ikke skulle ta til seg fiskelukt. Dette er bare ett av mange eksempler på din kreativitet i arbeidslivet. Kom du opp i en utfordrende situasjon, så hadde du alltid et triks på lur, om det var en lett «bestikkelse» med twist, et smil, eller en teknisk løsning, så kom du deg som regel greit ut av det.

De som har møtt deg i arbeidssituasjon har også sett en arbeidsom kar med et hjerte for å lære opp ungdom, som du så hadde samme interesse for maskiner og lastebiler som deg.

Kreativiteten din brukte du også i stort monn for å legge til rette for din yngste sønn, Stian, som var multihandicappet. Du laget heis i lastebilen slik at han kunne bli med deg på jobb. Du sto på og krevde at det offentlige stilte opp der du så at det var mer å hente. Stian skulle jo ikke ha mindre muligheter enn andre.

Dine smil, historier og rungende latter vil bli husket med glede, og savnet av alle vi som har møtt deg her i distriktet og de som møtte deg rundt om i Europa, på dine mange langtransportturer.

Hvil i fred vår venn, og kos deg sammen med Stian!

Kjetil Kleven