Jeg kjenner ikke Audun Steen, men denne fyren lirer i et innlegg av seg noen utfall og omtaler som ødelegger for innholdet i den politiske debatten. Steen skriver om «byens sterkere menn» som skulle ønske «og skambanka hele drittgjengen», erklærer «det lokale folkedemokratiet for dødt», mener at lokale politikere «går nok over lik også skulle jeg tru» og avslutter med «når diverse lokale skrotter ligger der godt fundamentert nedi betongen».

Den manglende folkeskikken og dannelsen til Steen er noe vi i et samfunn med ytringsfrihet dessverre må godta. Vi kjenner godt til nett-trollene som sitter og spyr ut oppgulp om alt og alle, og som alltid har de beste løsningene. Men dersom vi ønsker å verne om en opplyst og god debattkultur i redaktørstyrte medier, så er innlegget til Steen noe jeg vanskelig kan se en oppegående redaktør bør tillate komme på trykk.

Jeg har ingen problemer med at Audun Steen misforstår politiske prosesser, men det er selvsagt beklagelig når han feilinformerer om de politiske avtalene som er inngått de siste dagene. Steen henger ut INP og mener de har gjort som «Judas». Det eneste INP har gjort er å inngå en avtale som innebærer at de får økt INPs innflytelse i de politiske utvalgene med et fast medlem, noe de ikke hadde fått om de stod «alene» med sine to representanter. INP har ikke inngått noen politisk samarbeidsavtale, og kan dermed fortsatt kjempe mot reguleringen i Sodevika og mot byggingen av helsehuset – som er to av deres viktigste saker.

Steen skriver at «demokratiet har fått sin endelige seier over folkevilja», noe som er et forvirret synspunkt. «Demokrati» betyr jo nettopp «folkestyre», ved at innbyggerne velger representanter som skal ta politiske beslutninger. I kommunevalget i Lindesnes fikk FrP, Høyre og Ap 50 prosent av stemmene, noe som er et tydelig uttrykk for folkeviljen. Det er jo nettopp dette som er essensen i demokratiet; at velgerne gjennom valg avgjør hvilke partier som får oppslutning og innflytelse.

Jeg skrev i går om Høyres valg og hvorfor Høyre har inngått det politiske samarbeidet med FrP og Ap. En ekstraordinær situasjon krever ekstraordinære tiltak.

Uavhengig av politiske standpunkter og vurderinger, så skal vi i et demokrati alltid verdsette engasjementet. Engasjement er helt avgjørende for demokratiet og for at vi gjennom diskusjoner kommer frem til gode og gjennomtenkte løsninger. Men det må skje i respekt og med forståelse for at vi kan ha ulike vurderinger i politiske saker. Vi er avhengige av å rekruttere unge mennesker inn i politikken, og da skal vi skal som voksne tenke på at vi er forbilder for våre barn. Som politikere skal vi selvsagt tåle tøffe meningsutvekslinger, men det bør skje i respekt for hverandre.

Paal Pedersen, gruppeleder Høyre