Jeg fikk nærmest en «åpenbaring» i går kveld, da jeg steg av Kristiansandsbussen ved Amfisenteret. På den andre siden av Marnaveien lå de mørklagte lokalene til Rema 1000 i tidligere Halse Meieri, nå Marnagården. Da slo det meg.....der i 2. etasje ligger jo Kirkesenteret......og jeg hadde nær sagt: «I min fars hus er der mange rom».

Hadde det ikke vært en idé å utvikle disse ledige lokalene til Kirkens hus? .....og dermed unngå å gjøre vold på naturen ved å sprenge ned den lille delen som er igjen av fjellet hvor «Mandal sykehus» ligger? Og ikke minst, kunne man unngå en krevende anleggsperiode tett inntil sykehus, kapellet og kirken. Lokalene i Marnagården ligger nær kirken og ikke minst nær offentlig transport. Dette må jo være en perfekt plassering! Så kunne deler av den utrivelige parkeringsplassen mot Store Elvegate utvikles til en bydelspark til glede for store og små, slik noen har foreslått.

Ikke for det, jeg er ikke spesielt kirkelig orientert, og kjøper altså ikke «Kirkens hus-brød» hos Edgars. Det er fordi jeg mener at den foreslåtte plasseringen til dette huset er fullstendig uegnet og feil rent arkitektonisk.