Gamle Postgården er en murbygning fra 1923, på vestsiden av Tiedemands Plass.

Bygningen var tidligere byens posthus, men posten flyttet høsten 1988 til Øvrebyen Senter, og er nå i butikken ICA på Sanden. Fra 1992 ble Gamle Postgården brukt som allaktivitetshus. I 1998 overtok Mandal Kommune driftsansvaret for allaktivitetshuset. I 2013 ble Gamle Postgården solgt og er nå en butikk.

Mandal Tinghus, eller Arresten som vi liker å kalle bygningen, ble bygget i mur i 1784 og har vært i det offentliges tjeneste i nesten 200 år til det ble nedlagt i 1957. I de senere år har det vært brukt til forskjellige kulturelle formål. Mandal Malelubb har brukt Tingstua. Kulturskolen har brukt verkstedet og cellene. Mandal kunstforening har også brukt celler og arrestholderboligen.

Disse to fantastiske bygningene har Mandal Kommune klart å selge, de nye eierne har riktignok klart å pusse dem opp men de er ikke våre lenger. Og med det bystyret Mandal Kommune har i dag har vi nok snart nye salg på trappene, Andorsengården burde jo bringe inn noen kroner…

Vi må ta vare på kulturen vår selv om den ikke er økonomisk lønnsom.

Gamle Postgården kunne jo vært brukt som posthus. Gamle Arresten kunne vært brukt som galleri. Mandal med kunstnere som Adolph Tidemand, Gustav Vigeland, Emanuel Vigeland, Amaldus Nilsen og Olaf Isaachsen kunne trengt et kommunalt galleri.

Ikke selg mer, ta vare på det vi har!