Kan det være at den ukjente kunstneren har engasjert seg i Sodevika-debatten, selv om uttrykket «ud å dysna nøbban» ikke direkte henspiller på at fine herrer i floss lurte bøndene, ifølge Nils Reidar Christensen.

Det er likevel ikke tvil om at det er de rike herrer som vil ta jord og skog fra bøndene i Sodevika.

Smoispråket er finurlig og morsomt og det er heller ikke mange som forstår hva det betyr. Dermed kan det være lett å se en sammenheng mellom smoispråket og politikerspråket, som brukes for å villede den store motstanden mot fortsatt nedbygging av jord og utmark.

Hvordan vil de rike herrer få mat på bordet kan vi jo bare lure på når de samtidig sprenger vekk og på mange vis prøver å ta livsgrunnlaget for de siste gårdsbruka som fortsatt finnes.

De rike utbyggerne står ikke alene om å gjøre bondens fremtid usikker. For med god hjelp av venner i matvarekjedene og mange gode venner i politikken, har de god støtte og drahjelp.

Fortjeneste er en forutsetning og de rike herrer tjener mye penger på å presse prisene til bøndene for å kunne sitte igjen med mest mulig selv.

Dette er altså ikke noe nytt i historien og bare pass på for om ikke lenge er dem der igjen og vil igjen ta jord og skog og natur for å bli enda rikere.

«Hå råg nejom lasken te denne nobben»

Hilsen Petter Thilesen