Lindesnes Avis klarer det igjen

Hvor er prioriteringene deres når et så stort arrangement for barn og unge får så lite oppmerksomhet. Denne gangen nevnes det i nettutgaven i motsetning til Generasjonstreffet for en måned siden som gikk under radaren til lokalavisen vår.
Igjen er det bilde av den etter hvert berømte politibilen og en oppsummering av nattas utskeielser, hvor interessant er dette egentlig for leserne deres? Har dere sjekket det?

Korpsene sliter med rekruttering, mange korps er borte, hvorfor? Dette har nok mange årsaker, men en av grunnene er nok medias manglende interesse. Manglende interesse fra media forteller alle de som har valgt dette som fritidsaktivitet at: «Det dere driver med er ikke så interessant for oss».
Lurer på hvordan fotballklubbene hadde reagert om avisen kun hadde dekket seriefinalen.

Så store arrangement som Mandal Skolekorpsfestival er det ikke mange av i «Lindesnes`s» dekningsområde så det kan ikke være slik at det blir for mye mas å dekke disse på en litt fyldigere måte enn dere klarer her. Dere kan hvis dere vil, linkene dere har lagt inn i årets artikkel leder til tilsvarende festival i 2017 og 2018, der det er laget adskillig fyldigere og dekkende artikler.

Stevneprogrammet til årets festival har vært tilgjengelig i flere måneder på Mandal Skolekorpsfestivals hjemmeside og en rask gjennomlesning viser et allsidig å spennende program som absolutt burde være midt i blinken for lokalavisen vår.

Mandal Guttekorps og Blomdalen Jentekorps legger ned vanvittig mange timer for å lage et arrangement som i alle fall står med store bokstaver på «korpskartet».
Store og små korps, lokale korps og korps som har reist et stykke for å være med på denne populære festivalen. Hele 17 korps med til sammen rundt 600 musikanter pluss «støtteapparatet», foreldre og andre frivillige i disse korpsene, har fortjent en fyldigere dekning. Korps er mer enn konserter.

Mandals egne korps brukte åpningsdagen på å «ønske velkommen» til Mandal og årets festival.

Lørdagen er proppet med aktiviteter fra 07:30 til langt på kveld. Mange av disse aktivitetene er alene godt stoff for avisen, for eksempel Strandvolleyballturnering (Det er idrett). Søndagen med oppmarsj og felleskonserter mønstrer sikker flere i Idrettsparken enn en MK-kamp.

Til slutt, «Lindesnes» som vår lokalavis, dere kan ved bedre oppfølging av aktiviteter som ikke er «ballrelatert», øke interessen for blant annet korps. En «framsnakking» av en hobby som du kan drive med så lenge du har pust.
Vel blåst og takk til Mandalskorpsene for at de orker å holde på.

Kjell Olsen

Les hele saken med abonnement