Jeg har alltid hatt en dragning mot fyrtårn. Dette siste året har jeg hatt konserter ytterst ute i havgapet, ved ulike fyrtårn – og senest i høst på Lindesnes fyr. Det kan være ganske sårbart og nervepirrende. Det er jo ikke akkurat de luneste plassene disse fyrene er plassert på. Det er 100 prosent væravhengig.

Det er noe med det fyrtårnet utstråler og symboliserer i all sin kraft, uansett hvordan vindene blåser som fascinerer meg. I høst besøkte jeg et nesten 2000 år gammelt fyrtårn i La Coruña i Nord-Spania. I de voldsomme bølgene som stormet rett inn fra den mektige Atlanteren har det stått der i århundrer og sendt ut sitt lys hver eneste natt, i alt det blå.

Mitt ønske er å gi lys gjennom musikken min, og minne om at vi alle kan være små fyrtårn med stor kraft i mørket. Hvis du er et fyrtårn, så kan du ikke gjemme deg, man må stå stødig i blesten.

Når du ser tilbake, i ditt eget liv, på året som har gått, så er det naturlig å stille spørsmålet: Har du gjort ditt aller beste? Har du skrudd opp frekvensen og gitt alt du har? Ofte gjør vi ting av plikt, av nødvendighet, av skyldfølelse, og av frykt. Det er mye i livet vi ikke kan kontrollere. Vi kan ikke kontrollere ytre faktorer som suksess, om du vinner eller taper, om du oppnår anerkjennelse eller ikke. Det vi derimot kan kontrollere er at vi gir vårt beste – og bruker den tiden vi har på best mulig måte.

Vi lever i en tid hvor vi blir utfordret til å skru opp volumet i alt vi omgir oss med:

– Med vår stemme – Med vår styrke – Med vår omsorg – Med vår takknemlighet – Med vår kjærlighet – Med vårt lys

Ikke vær redd for å skinne som en fyrlykt i natten. Verden trenger mer av det. Det er mitt ønske for det neste året.

Helene Bøksle, sanger