Jeg vil benytte anledningen til å takke «Livsglede» ved Lilli Ann og kommunen ved ordfører Even for en flott båttur med «MÅRTEN» fra Fiskebrygga til Skjernøysund. Lilli Ann ønsket oss gamle velkommen om bord og manet til «en fredelig tur; ingen kommentarer om Sodeviga!» Det ble en fredelig tur med anekdoter - fra kunnskapsrike Nils Reidar – om Kleven og skjærgården. Og orientering ved ordføreren om industrieventyret like fra Gismerøya til planene i Sodeviga. Vi gamle forholdt oss tause og gledet oss til maten.

«MÅRTEN» ankret opp i Farestadvågen, og det ble servert herlige smørbrød og saftig sjokoladekake fra «Gamlehjemmet» av frivillige fra «Livsglede» og av ordføreren - på vegne av kommunen. Jeg takket servitøren/ordføreren for deilig mat og slang på en kommentar: «Det må være befriende å servere noe alle kan svelge!»

Det var smult i Skjernøysund og behagelig vind over Nordfjorden, og alle vet at «det blåser på toppene.» Så når jeg leser i «Lindesnes» at politikerne, og ordføreren i særdeleshet, blir hetset i forbindelse med «Sodevika-saken», burde jeg tenkt meg om og spart meg for min noe impulsive kommentar. Så, serverende ordfører, oppfattet du min uttalelse - i medpassasjerers nærvær - som krenkende; beklager jeg på det sterkeste!

En ting til slutt: Jeg merket meg at mange hytteeiere hadde installert solcellepanel – både på tak og utenfor hytta. Det gir håp. Den enkelte kan bidra med «el-energi» – uten at det går ut over naturen.

Gulla Lind