Leserinnlegg

Et par ganger har jeg vært så heldig å få besøke Austin, Texas. Byen kaller seg «The live music capital of the the world» – og med rette. Nærmest til alle døgnets tider kan man finne et sted å lytte til alle typer musikk. Mandal er ikke Austin, men med byens størrelse tatt i betraktning, har det etter hvert dukket opp mange scener for alle typer musikk.

En av de nyere scenene er Piren kulturrom, en utrolig flott klubbscene, og med mye kvalitetsmusikk. Sist helg med besøk av jazzgruppa The Real Thing. Fullt hus, stor stemning og fantastiske musikere med enorm spilleglede.

I Buen er vi mest kjent med klubbscenen, storsalen og Elvesalen, men i helga fikk vi stifte bekjentskap med Buens galleri som konsertscene. Det var det relativt nystartede Mandal kammerkor med dirigent Tormod Lindland som inviterte. Lokalet passet som hånd i hanske til koret. Fin klang, flott belysning og nærhet til publikum. Det ble en strålende fin konsertopplevelse. Koret har allerede nådd et høyt nivå når det kommer til klang, presisjon, dynamikk og repertoar. Flott å ha et så velklingende kor i byen igjen.

Buen, kulturskolen, korpsene, Bluesklubben, jazzklubben, Musikkens venner, scenen på Sjøboden, 2. etg Hr Redaktør, Piren kulturrom, musikktilbud i kirker og bedehus, og sikkert enda flere - byen vrimler av gode musikkopplevelser. Oppfordringen er å komme seg opp av godstolen, gå på konserter og gjør Mandal til «the live music capital of Norway».

Geir Lauvdal

(Innlegget er noe forkortet. Red.)