Jeg deler absolutt Gulla Lind sitt syn på at det er svært trist at samfunnet har tatt oss i en retning der offentlige dører i større grad enn før er låst. Som god sørlending må jeg si at «æ lier det ikke» og er nok usikker på om vi blir så mye tryggere ved å låse offentlige dører.

Det var viktig for oss i prosessen rundt kommunesammenslåingen å avdekke steder i kommunen der vi kunne holde åpne dører for innbyggerne og tilby informasjonstorg. Plassene det falt på var Buen kulturhus, oppvekstsenteret på Øyslebø og kulturtorvet på Vigeland. Der er dørene åpne og med hyggelige ansatte som gjør sitt ytterste for å informere innbyggere og andre om dagligdagse spørsmål.

I valgkampen er vi politikere flinke til å love mye, og ja, det er helt rett at vi ofte får utfordringer med å levere på alle våre politiske løfter.

Men en ting kan jeg love at jeg skal holde. Og det er at min dør skal være åpen for alle som ønsker dialog med ordføreren. Forutsetningen for at døren kan være åpen er at jeg er til stede på kontoret. I skrivende stund har jeg ikke siden 12. oktober rukket hjem til middag en eneste hverdag før kveldsmøter begynner. Min arbeidsdag går fra 06.30 og stort sett til 22.00 på kvelden. Det betyr at jeg har mulighet til å treffe innbyggere, lag, foreninger og andre på tidspunkt som passer dem best. Det har jeg tenkt å fortsette med, men min bedre halvdel hjemme var tydelig her om dagen at hun nå ikke laget middag lengre hvis jeg ikke sa ifra på forhånd. Da fikk jeg ordne det selv.

Denne første tiden som ordfører har vært en skikkelig berg og dalbane. Det startet på verst tenkelig måte med leteaksjonen på Vigeland og det tragiske utfall den fikk. Men den viste at kraften og mobiliseringen av den frivillige innsatsen er enormt stor i vår kommune. Jeg har allerede truffet enormt mange innbyggere på kontoret eller ute i kommunen. Jeg har virkelig fått kjent på engasjementet til hva de frivillige organisasjoner skaper av møteplasser for våre innbyggere og hvilke utfordringer flere av våre kommunalt ansatte står i hver dag.

Mulig jeg legger hodet ytterligere på blokken nå, men min mailadresse finnes på kommunens hjemmesider og mitt telefonnummer finner man enkelt. Jeg legger ikke skjul på at enormt mange allerede har funnet min kontaktdata, noe som betyr at jeg klarer ikke å svare alle på alt. Jeg vil poengtere at varaordfører også er tilgjengelig for møte med innbyggere.

Så var det oss da, Gulla. Vi har snakket sammen før og jeg må bare legge meg flat og beklage at jeg ikke var her da du ringte på, og heller ikke har fulgt opp da jeg fikk beskjed om at du hadde vært her. Det skal vi nok få orden på. Vi skal få en god prat over en kopp kaffe eller te, det får vi se.

Alf Erik Andersen,

Ordfører i Lindesnes