Tirsdag kunne Top Camp Sjøsanden smykke seg som en firestjerners campingplass. Det er stjerner som har kostet, men som vil gi avkastning både for campingen selv og kommunen som turistdestinasjon. Nærmere 60 millioner kroner er brukt til oppgraderinger, og blant annet har et tilårskommet sanitæranlegg fått sin renessanse. Styrelederen i Top Camp anslår at for hver krone som legges igjen i på campingen, legger gjestene igjen fem kroner andre steder i kommunen.

Oppgraderingene er i tråd med kommunens bestilling da driften av campingplassen var på anbud for tre år siden. Daglig kommer rundt 1200 gjester innom campingen denne sommeren, og campingplassen er en betydelig reiselivsaktør i kommunen. Gjester Lindesnes avis har snakket med på campingen forteller at de kommer igjen etter vellykkede besøk tidligere år. Bedre attest kan neppe campingplassen få, og spesielt ikke når de samme gjestene skryter av fasilitetene på stedet.

De siste årene har økt komfort gjort sitt inntog også i det rimeligste campingsegmentet. Familier og par som kommer med telt på campingplassen tar med seg stadig større telt, og har stadig større ønsker og krav om komfort. Enkelte telt på dagens campingplasser er like store og innholdsrike som de største campingvognene. Det er klart disse gjestene stiller tilsvarende krav til campingens fasiliteter, og det er klart at det er både viktig og nødvendig å holde tritt med utviklingen. I det lange løp bør dette være vel anvendte penger.

Med en ugunstig kronekurs, økte lånerenter og prisvekst er det rimelig å anta at flere gjør en vurdering om det er riktig å bruke penger på utenlandsferie i sommer. I en undersøkelse gjort for Respons Analyse på vegne av Fremtind i mai, svarte nesten halvparten at endringene i økonomien påvirker ferieplanene. En tredjedel av disse slår fast at de dropper utenlandsferien. Hos landets campingplasser er disse gjestene mer en velkomne, og vi håper enda flere finner veien til vår kommune i år.

De siste årene har økt komfort gjort sitt inntog også i det rimeligste campingsegmentet.