Leder

De siste fire dagene har vært tunge. To unge menn har mistet livet i tragiske ulykker i Lindesnes. Mange kjente mennene i 20-årene og er naturligvis svært preget av det som har skjedd. Avisen har skrevet flere saker om ulykkene. Senest i går ble det publisert en sak om mandalsbedriften ELIT Elektro som har mistet både en kollega og en tidligere kollega som de var glade i. Det gjør inntrykk.

Når mye fælt skjer, er det viktig både å sørge og snakke sammen. Dette vil ta tid, og det er vanskelig å akseptere at sånne ulykker skjer. Det er samtidig slik, at når mye virker meningsløst, kan det finnes trøst og håp i samhold og godhet. I lokalsamfunnet vårt er det mange som jobber og legger ned en solid innsats for andre. Derfor er det også godt at vi denne uken skriver om flere slike hverdagshelter.

En av innbyggerne vi kan være stolte av i Lindesnes, er anestesisykepleier Truls Eeg. Han har vært i Ukraina for å gi livreddende førstehjelp til skadde soldater. Nå er han tilbake i Mandal og forteller åpent om hvor meningsfullt det er å bidra. I samme reportasje møter vi flere andre fra vårt distrikt som reiser til det krigsrammede landet med biler, medisinsk utstyr, klær, soveposer og aggregater. For å nevne noe.

En annen person som gir av seg selv er Øystein Dahl, som nesten mistet livet under en sykkelaksjon sommeren 2021. Om noen måneder setter mandalitten seg nok en gang på sykkelsetet for å trø landet på langs. Målet hans i år er ikke å slå noen rekorder, men å få økt oppmerksomhet på forskning på barnekreft. Dahl sier selv at det er «barna og barnebarna våre det er snakk om. Å få denne saken på dagsorden er viktig for meg». Når han i juli igjen skal sykle i Finnmark, hvor det holdt på å gå skikkelig galt sist, er det for å samle inn mest mulig penger til en god sak.

Eeg og Dahl bruker tid og krefter på andre enn seg selv. Etter de tragiske ulykkene denne påsken har ordfører Even Tronstad Sagebakken oppfordret alle til å ta vare på hverandre. Det er eksempler og budskap med samme innhold, og som vi kan trenge nå. Vær gode og finn sammen fram til lysglimtene som gir mening.