Riktig forvaltning

Et enstemmig driftsstyre i Mandal ønsker å gå ut i en åpen konkurranse for å få inn en ny leietaker som kan utvikle Sjøsanden Feriesenter. Saken skal behandles i bystyret torsdag 14. juni. En epoke i Sjøsandsleiren går dermed mot slutten og en ny kan begynne. Skiftet er et sunnhetstegn som kan utvikle den høyt verdsatte leiren til en helårsdestinasjon.

Rådmannens forslag var ikke å videreføre leieavtalen med Sjøsanden feriesenter AS fordi eier Per Birkeland ikke vil oppgradere campingen til flere millioner. Han er feriesenterets styreleder og har vært involvert i driften siden 1989. Nå går det mot at han trekker seg ut, og han krever samtidig at kommunen skal overta bygninger og anlegg for 50 millioner kroner. Da kommunen i sin tid inngikk avtale med Birkeland var det enighet om at kommunen skal overta bygninger og anlegg dersom dagens drivere trekker seg. Mandal kommune kommer til å bestride summen og saken kommer til å havne i retten om ikke forhandlinger fører frem.

Det er ingenting å bry seg om. Rådmannen og politikerne er tydeligere på at Sjøsanden Feriesenter må oppgraderes fra tre til fire stjerner. Det står om et sanitæranlegg til ti millioner kroner. Samtidig er det tydelige signaler om at Sjøsanden ikke skal bli et Sydenbonanza, men et campingalternativ med lave gjerder som sikrer dagens bruk som hele regionens park- og rekreasjonsområde. Argumentene går i ring. Luksus og nøkternhet er ikke lett å kombinere. Uenigheten virker derfor konstruert for å komme seg ut av en avtale. Det er soleklart at Mandal kommune ønsker seg ut av avtalen som styreleder Per Birkeland i Sjøsanden Feriesenter har. Kommunen ønsker vekst, feriesenteret mener vekst er for dyrt. Samtidig er det klart at feriesenteret spiller høyt for å få ut 50 millioner kroner i verdier feriesenteret mener er kontraktfestet skal returneres. Summen er høy og tjent på utvikle en verdi fellesskapet eier. For mandalittene er Furulunden og Sjøsanden Feriesenter et hellig hjerte i byen. Administrasjonen og politikerne har forstått at riktig forvaltning må til for å sikre verdiene.

Les hele saken med abonnement