Endelig er dagen mange har ventet på her. I år det samtidig en krevende jul for flere. Mange har gruet seg fordi de ikke har råd til det de hadde råd til tidligere. Det har blitt dyrere å leve, og det merker spesielt de som har lite. 200 ukrainske flyktninger skal feire jul her for første gang, langt borte fra familier og kjære. Avisen har skrevet flere saker om problemene mange står i, og det skal vi fortsette med.

Vi har også skrevet flere saker om de som vil hjelpe med å gi julegaver, og de som lager julefeiring for folk som trenger noen å feire med. Dugnadsånden er spesielt viktig i krevende tider, og i Lindesnes og Åseral er det mange ildsjeler som vi skal være takknemlige for og stolte av.

På dager som julaften, 1. juledag og 2. juledag er det fort at mange blir stresset og irriterte. Slutt med det. Blås i om ikke alle i familien er helt klare det minuttet dere egentlig skulle kjørt til kirka eller juleselskapet, om det blir et hull i strømpebuksa når den tas på eller om potetene blir litt for godt kokt. Slapp av og behold roen. Denne dagen har mange barn telt ned til i lang tid, så sørg for at den blir hyggelig. Pust med magen og sett pris på hverandre.

Til slutt vil jeg takke alle lesere for at dere støtter oss. Journalistikken vår belyser det som skjer i regionen, og hadde ikke vært mulig uten dere. En stor takk går også til alle dere som sender inn leserinnlegg og bidrar til et godt lokaldemokrati.

Riktig god jul!

Dugnadsånden er spesielt viktig i krevende tider, og i Lindesnes og Åseral er det mange ildsjeler som vi skal være takknemlige for og stolte av.