Høyest med hornet

  • Fridtjof Nygaard
Denne artikkelen er over ett år gammel

Lindesnes' dekning av Mandal Skolekorpsfestival får kjeft for å være mangelfull og nedprioritert. Innlegget til Kjell Olsen er en bønn om hjelp til korpsmiljøet. Avisen får kritikk for å vie for lite oppmerksomhet til korps. Lindesnes opplever at leserne er engasjert i hva som formidles. Heldigvis. Men noen ganger står engasjementet i veien for virkeligheten.

Fakta viser at lokalavisen forstår at korpsmusikk betyr mye for mange, selv om lesertallene ikke forteller det samme. Norske lokalaviser har beinharde prioriteringer av stoffutvalget, og det er umulig å få med seg alt. Veldig mye som garantert mange lesere føler må skrives om, blir dessverre valgt bort. Ressurssituasjonen tvinger oss til å ta valg hver eneste dag og alle kan ikke få. Likevel opplever mange norske lokalaviser oppgang i opplaget. Lindesnes har de siste årene økt betydelig i opplag ved å velge riktige saker og velge bort saker ingen leser. Derfor har dere, leserne, en livskraftig lokalavis.

Det er strengt tatt ikke i en lokalavis sitt mandat å fremsnakke hobbyer, slik leserinnlegget ber om. Det er heller ikke medias rolle å sørge for at nasjonen har nok korps. Rekruttering må korpsene ta ansvar for selv. Likevel har byens korps og ikke minst korpsfestivalen fått fyldig dekning i Lindesnes. Olsen trekker selv fram artiklene om skolekorpsfestivalene i 2017 og 2018. Og både Mandal Guttekorps og Blomdalen Jentekorps sine vår- og julekonserter har også de siste årene blitt fyldig referert. Men lokalavisen har også ikke truffet tonen og latt være å komme på mange arrangementer man i ettertid burde vært på. Sånn er livet. Dessverre.

Reportasjen fra skolekorpsfestivalen i helgen inneholder det viktigste – de unge korpsenes glede, lokalbefolkningens oppfatning av festivalen og noen ord fra festivalsjefen. En stemningsrapport som godt fanget opp virkeligheten. Skulle man tilbrakt hele lørdagen på korpsfestival ville det ikke blitt tid til andre, viktige saker. Olsen spør om lokalavisen har sjekket om en oppsummering av nattens utskeielser er interessant for våre lesere. Tallene viser at svaret på det er et rungende ja. Det samme gjelder fotballkamper, nyheter om skipsdåp eller branner i Audnedal. Skulle vi kun fulgt nyhetens interesse, hadde korpsmusikk knapt vært dekket. Klikktallene er lave på sakene om korps. Det kan tyde på at selv de som blåser høyest med hornet selv ikke leser om seg selv. Men heldigvis handler ikke alt om klikktall, og derfor skal selvsagt også arrangementer som Mandal Skolekorpsfestival få oppmerksomhet. I år både på nett og i papirutgaven. Gratulerer til Mandal Skolekorpsfestival med et flott arrangement og lykke til med rekrutteringen.

Les hele saken med abonnement