Det er slike innspill som kan virke små og mindre viktige når noe stort som helsehuset skal diskuteres.

Denne uken var det dialogmøter i Marnardal og på Vigeland og kommende tirsdag kveld blir det åpent møte i Mandal. Om helsehus-prosjektet skal vedtas, er opp til politikerne, men siden det står i Lindesnesplattformen at «Helsehusprosjektet skal arbeides videre med innenfor den vedtatte budsjettrammen», er det nærliggende å tro at det blir grønt lys for bygging den 7. desember.

Før den tid, må helsehuset planlegges enda bedre. Til det arbeidet trengs flere ansatte i kommunen, men også vanlige innbyggere. Folk med livserfaring og evne til å se hva folk behøver. Det er også flott med kreative innbyggere som kan bidra med nye og helt andre tanker enn de som har kommet fra politikere eller administrasjon. For det er vårt felles helsehus som trolig skal bygges, og det er nå alle virkelig kan bidra til at det blir best mulig.

Under dialogmøtet i Marnardal, som du kan lese om bare du blar om en side, skulle de fremmøtte blant annet ta stilling til «hvordan skal vi skape trivsel, liv og røre?». Folk i dalen kom med flere forslag, og blant annet kom ideen om en scene for kulturelle innslag. Et annet forslag var kafé med skjenkebevilling. Tanken var ikke at helsehuset skal romme et nytt og hipt serveringssted i byen, men at eldre som pleier å kose seg med ett glass vin på fredagskvelden, skal få mulighet til det, sammen med andre. Det er slike innspill som kan virke små og mindre viktige når noe stort som helsehuset skal diskuteres, men som nettopp kan være med å utgjøre en enorm forskjell for hvordan bruken av bygget blir.

Forslagene som kom er også helt i tråd med denne ukens budskap. For da verdensdagen for psykisk helse ble markert en rekke steder tirsdag, var oppfordringen klar: gjør våre viktigste møteplasser mer inkluderende. Det å bygge et helsehus hvor alle føler seg godt ivaretatt og sett, må absolutt være målet hvis det blir vedtatt. Derfor er det viktig at alle som kan, kommer med sine innspill. Så har man ikke vært på Vigeland eller i Marnardal denne uken, møt opp på Buen på tirsdag. Det kan være den viktigste tirsdagen denne høsten.