Hvordan alle sammen har det

  • Fridtjof Nygaard

Listen over de 50 mest leste sakene i Lindesnes i 2019 viser at leserne er opptatt av de viktigste tingene livet.

Når 2020 starter er Lindesnes kommune samlet. Livedekningen av kommunevalget som årets mest leste sak er på en svært gledelig førsteplass. Det forteller at lokalavisen tar samfunnsansvaret på alvor, og leserne vet at den nyheten får de først i lokalavisen. Hvem som velges til å avgjøre hvordan hverdagen blir for deg og meg betyr mye. Kommunevalget varer denne gangen lenger enn fire år. Nye Lindesnes er fremtiden for deg og meg.

Fremtiden er også vei. Ny E 39 er i alles hoder og tanker. Trasévalg og tilførselsvei påvirker hvor folk skal bo og trives, men også hvor næringslivet skal leve eller dø. Veivalgene til ny E 39 har et naturlig høyt engasjement i et levende lokalsamfunn.

Et levende lokalsamfunn er opptatt av positive næringslivsnyheter. Åpningen av restauranten Under og en rekke andre etableringer blir svært godt lest. Regionens innbyggere er opptatt av at næringslivet skal lykkes. Det er gode vibrasjoner å ta med seg over i det nye året.

De sterkeste vibrasjonene skaper menneskeskjebner. Summen av mest leste saker i Lindesnes i 2019 handler om hvordan mennesker lever eller har levd. Sakene handler om rus og om retten til å elske hvem man vil, men også om hvordan livet leves intenst gjennom revy, festivaler og fest. Så handler livet også om det vonde. Trafikkulykker som kan ramme alle, er nyheter alle er opptatt av. Gamle kriminalmysterier er klassikere: Forsvinningen til Arne O. Torgersen er delvis løst. Han er funnet i en grunn grav 63 år etter han forsvant. Slike gamle mysterier er lettere å forholde seg til enn når mennesker midt blant oss dør plutselig. Historiene om kreftrammede Johan Sverre Jakobsen og demenssyke Liv Wangen har satt dype spor, og minneordet om Tor Wiig beveget mange lesere.

Nyhetenes byggesteiner er konflikt, vesentlighet, identifikasjon, sensasjon og aktualitet. De 50 mest leste sakene viser at der er lokalavisen når sakene handler om deg og meg, oss og dem, og hvordan alle sammen har det.

Les hele saken med abonnement