Streng styring

  • Fridtjof Nygaard

Halse Eiendom har anbefalt at firmaet Topcamp skal drive Sjøsandsleiren, og anbefaler å inngå en 40-årsavtale med selskapet. Topcamp er allerede etablert en rekke steder i landet. I dag har de anlegg på Bogstad, Ekeberg, Brumunddal og Ål. Kommunestyret i Lindesnes må hastebehandle avtalen for at kontrakten skal gjelde fra 1.1.2020. Topcamp har solgt inn gullrekka til Mandal. 86,6 millioner. I den summen ligger følgende. De har forpliktet seg til en investeringsramme på 50 millioner kroner de neste ti årene, pluss 15 millioner kroner på sanitæranlegg innen 2023. Så kjøper de ut dagens anlegg for 21,6 millioner kroner. Sjøstjerna restaurant skal utvikles og det er lagt føringer for at allmennhetens tilgang skal sikres i tråd med reguleringsplanen for området.

Før sommeren vedtok bystyret i Mandal kommune å gå ut i en åpen konkurranse for å få inn en leietaker som kan utvikle Sjøsandsleiren. Per Birkeland har i 30 år vært driver av campingen ved den kjente stranden. Bystyret mener utviklingen har stoppet opp og vil ha en firestjernes leir som kan trekke ytterligere pengesterke gjester til den attraktive feriedestinasjonen. Bystyret mente at sanitæranlegget burde oppgraderes. Birkelands tilbud om å bruke en million kroner på lekeplassen og droppe investeringer på 10 millioner kroner på sanitæranlegg fikk kommunen til å si opp avtalen.

Kommunestyret i Lindesnes kommer til å kreve at Topcamps millioninvesteringer må ha streng styring. Sjøsandsleiren lever mer enn om sommeren. Skuldersesongene om våren og høsten trekker turister. Resten av året er leiren indrefileten hele byen bruker. Millionene som skal investeres må følge en plan og en funksjon. Den må kommunestyre og administrasjon ha kontroll på slik at Sjøsandsleieren ikke blir et helårs tivoli, men blir en oppgradert naturpark med folkehelsefordeler.

Les hele saken med abonnement